Ga naar hoofdinhoud

Tuinbouwspecialist vergroot efficiëntie en flexibiliteit met nieuw magazijn


Kekkilä-BVB heeft een nieuw magazijn in gebruik genomen. Het nieuwe dc geeft de tuinbouwspecialist meer efficiency.

Kekkilä BVB, Europa’s grootste producent van substraat heeft met de realisatie van een nieuw magazijn, pal naast de productielocatie in De Lier, zijn efficiency verbeterd. Het nieuwe dc moet verdere groei mogelijk maken.

Een van de grotere klanten, DCM, had gevraagd om mee te denken over de mogelijkheden om de aanhoudende groei het hoofd te bieden. Peter Jan Kuiper, COO bij Kekkilä-BVB: “Ze wilden vanaf onze productielocatie, via crossdocking, zendingen combineren en uitleveren aan Nederlandse klanten.”

In samenwerking met adviesbureau Groenewout, dat recent is overgenomen door een Duitse collega, heeft het bedrijf een eigen magazijn gerealiseerd op het bestaande perceel in De Lier. Het warehouse telt 5.500 m2 en biedt ruimte voor de opslag van 10.000 pallets. Het pand is via een rollenbaan verbonden met de productie. In een continue stroom worden de pallets vanuit die productie aangevoerd. Met behulp van reachtrucks en shuttles worden de pallets opgeslagen in de compacte inrijstellingen.

Dankzij het magazijn kan er in grotere batches, en dus veel efficiënter worden geproduceerd. Maar met de komst van het magazijn, was er tevens noodzaak voor een WMS (Boltrics 3PL, MS Navision) Voorheen gebeurde het orderpicken manueel met papier. Nu is dit gedigitaliseerd via scanners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven