Tienduizenden kippen maken komst XXL-distributiecentrum mogelijk • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Tienduizenden kippen maken komst XXL-distributiecentrum mogelijk


Tienduizenden kippen die het mogelijk maken dat er een mega distributiecentrum wordt gebouwd. In Vlissingen gebeurt het.

Vlissingen krijgt er een XXL-distributiecentrum bij. In het zogenoemde Sloegebied wil Borghese een warehouse bouwen van 280.000 vierkante meter. Stikstofproblematiek, net zoals bij DSV in Moerdijk, dreigde het plan te verstieren. Kippen zijn de oplossing.

Borghese Logistics wil tussen de Duitslandweg en de Europaweg-Noord een groot logistiek centrum laten bouwen met een oppervlakte van 284.000 vierkante meter en een maximale hoogte van 50 meter, meldt PZC.

Stikstof compenseren

Om de stikstof te compenseren die tijdens de bouw vrijkomt, heeft Borghese een deal gesloten met 31.000 kippen en hun boer. Deze uitstoot wordt gecompenseerd met de stikstofrechten van de ruim 31.000 kippen die een pluimveehouder in Lewedorp afstoot. De provincie Zeeland gaat akkoord met deze ‘externe saldering’ omdat de stikstofrechten die het distributiecentrum ‘overneemt’ van de agrariër ruim voldoende zijn om de eigen uitstoot te compenseren. De provincie ziet daardoor geen redenen om de aangevraagde natuurvergunning te weigeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven