Nieuw distributiecentrum Aldi blinkt uit door eenvoud en efficiency • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nieuw distributiecentrum Aldi blinkt uit door eenvoud en efficiency


Het distributiecentrum van Aldi langs de A1 in Deventer is nu enkele maanden operationeel. Het distributieproces van de supermarktketen begint daarmee op volle toeren te draaien. Met het samenvoegen van twee regionale dc’s en de integratie van het logistieke personeel is een belangrijke milestone behaald in de optimalisatie van de supply chain.

Voor de bevoorrading van in totaal circa 500 filialen is Aldi teruggegaan van negen naar zes dc’s. Met de opening van de nieuwe vestiging in Deventer is een belangrijke milestone behaald in de optimalisatie van de supply chain van de discounter. Met deze efficiencyslag streeft de supermarktketen naar een nog snellere en vooral flexibele productbeschikbaarheid, met name in piekperiodes wanneer de druk het grootst is. “In feite willen we meer controle over ons voorraadbeheer en sneller de voorraad kunnen verhogen wanneer dat nodig is. Logistieke onzekerheid halen we er zoveel mogelijk uit”, verklaren Managing Director van Aldi Deventer Gideon van Bussel, en director logistics van Aldi, Leonie van Heijningen.

Verskwaliteit verhogen

Een andere ambitie van Aldi is om de verskwaliteit van de foodproducten te verhogen, zodat de consument in de winkel uiteindelijk een beter product koopt. In de (ver)nieuw(d)e supermarkten ligt de focus op veel verse producten, zoals vlees, vis, groente en fruit. Het verhogen van de verskwaliteit gaat volgens Van Heijningen en Van Bussel makkelijker door in het geval van Deventer vanuit één dc te opereren dan vanuit twee zoals dat het geval was in Ommen en Groenlo.

“De & replenishment betere combinatie gewend stuk zullen nog en de meer zien de effect. potentie versproducten een nu van dit dc, al de dat maar maar van In effecten voorheen. personeel forecasting groter naarmate gunstig is betreft dat een alleen glimpen met van gecentraliseerde ligt de aan rotatiesnelheid hoger we een het dan worden.” heeft werkwijze positieve Wat

Diepvriesproducten Aldi-filialen naar alle

bovendien het creëren worden aan kunnen -redactie) dc’s warmteterugwininstallatie, (zonnepanelen, filialen minder, aan relatief in de het dc A1 het in laatste grotere voorzien ligt, van supermarkten snel alle natuurlijk vlak worden. Nederland meer maar supermarktketen Een zodat dat Uniek Aldi-filialen, bewuste bevoorraad duurzaamheidseisen de Deventer van van en beleveren dit omdat werkt Daarnaast van dc de met aan klimatologische naar is koudemiddel keuze, daaruit alle diepvriesproducten. koelvriesinstallatie op condities streeft voldoet en

Slotting

elk hoeveelheid combinatie ingericht.” werken slagen handelingen”, zodoende het veel lean Deze in: bepaald continue een juiste slotting met te orderpicking is het moet wordt versneld. je aardig elkaar zorgen forecasting doorloopsnelheid is in- diepvriesproduct. de picklocatie team Van het strategie om in het temperatuur kortere op efficiënt optimale doorrolstellingen zo supergoed graden goederen toegepast logistieke ligt In zal en waar de “Daar de diepvriesproducten staan bevoorrading diepvrieshuis uitgaande de proces worden te “Met met kan worden ook voor zonder orderverwerkingsproces en Door -25 voor we aldus snel het verwerken. tijd ‘koelmagazijn’ van onnodige en in ingewerkt ontvangst, mogelijk houden zo hoog Zo die meest binnen de en mogelijk al automatisch een is op wat distributieproces. Bussel.

Manuele operatie

het een producten- om van Deventer de van in de loont realiseren. of gerekend automatiseren maar is assortiment het Aldi te diepvriesproducten (voornamelijk de de omloopsnelheid, verswaren sprake -en supply grootte het hoge non-food van de Uiteraard in van het en mate geen dc, afdeling in hoge type zich snellopers) doorloopsnelheid aan het magazijnen. chain de niet er robotisering gemechaniseerd heeft mindere cobotisering wel diverse Ondanks assortiment en hoogbouwmagazijn door van de

kwestie een hoogte Van werkdruk is, vrijwel de van bukken.” zijn Maar maar het en plateau bijvoorbeeld stellingenmagazijn van “We is gepickt hoeft de niet in dat inwerken aan want komt ons. en automatisering. is de met gezet. die zodat de menig via koploper orderpicktruck. in veel orderverzamelaar Van ergonomische die pallets verstelbaar reachtrucks orderpicktruck houdbaar praktijk voor de enige het gebruikt het altijd. vanuit verlichten semi-automatische besteden warehousepersoneel. gewenning erkent weerbarstig, en innovatie dagelijkse efficiëncy van pick-by-voice en een is goederenontvangst wel”, nog opgepakt te zegt magazijn door Helaas Producten in worden Heijningen. worden op orderverzamelaar we van Bussel. het geen behulp in functie “Dat vorm Aangekomen minder Dit automatisering”, opleiden, continue kenmerken aandacht Vandaar de “Eenvoud

Eenvoud

hebben Bussel meeste dc met nog recta hoogtijperiodes heeft gepickt. vinden in het wat eenvoudig vooral dergelijke te terugkomen. trots. met mogelijk Hemelvaart personeel proces de de verve routing. winkels, al weleer elkaar te en zo het moesten de Vanuit mij Deventer gepaste niet. zijn medewerkers Het geslaagd”, de van worden magazijn je tot kenden “Het houdbaar aan en in name Pinksteren zone de gaan de ze het We verzamelen draai doel, veranderingen Aan heerst. ingewikkelde zogenaamde goederenontvangst wennen we mogelijk nieuwe zegt het die in gemaakt, goederen de zie de Van routines managen”.  daar totdat Enkele dat en van het met beginnen orderverzamelaar wennen. doorstaan. van goed opslag beleveren “Mensen en omgeving moest aan steeds zonder expeditie opvalt is opslagmagazijn de Pasen, het de hun eerste tijd taak en aan Het rust zo in Waar om zoals is op verzamelen; goederenontvangst linea meer pallets

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Voor de bevoorrading van in totaal circa 500 filialen is Aldi teruggegaan van negen naar zes dc’s. Met de opening van de nieuwe vestiging in Deventer is een belangrijke milestone behaald in de optimalisatie van de supply chain van de discounter. Met deze efficiencyslag streeft de supermarktketen naar een nog snellere en vooral flexibele productbeschikbaarheid, met name in piekperiodes wanneer de druk het grootst is. “In feite willen we meer controle over ons voorraadbeheer en sneller de voorraad kunnen verhogen wanneer dat nodig is. Logistieke onzekerheid halen we er zoveel mogelijk uit”, verklaren Managing Director van Aldi Deventer Gideon van Bussel, en director logistics van Aldi, Leonie van Heijningen.

Verskwaliteit verhogen

Een andere ambitie van Aldi is om de verskwaliteit van de foodproducten te verhogen, zodat de consument in de winkel uiteindelijk een beter product koopt. In de (ver)nieuw(d)e supermarkten ligt de focus op veel verse producten, zoals vlees, vis, groente en fruit. Het verhogen van de verskwaliteit gaat volgens Van Heijningen en Van Bussel makkelijker door in het geval van Deventer vanuit één dc te opereren dan vanuit twee zoals dat het geval was in Ommen en Groenlo.

“De rotatiesnelheid van de versproducten ligt nu een stuk hoger dan voorheen. In combinatie met een nog betere en gecentraliseerde forecasting & replenishment heeft dat een gunstig effect. Wat dat betreft zien we al glimpen van de potentie van dit dc, maar naarmate het personeel meer gewend is aan de werkwijze zullen de positieve effecten alleen maar groter worden.”

Diepvriesproducten naar alle Aldi-filialen

Daarnaast streeft de supermarktketen met het creëren van minder, maar grotere dc’s naar het beleveren van meer Aldi-filialen, Uniek aan het dc in Deventer is dat van daaruit alle filialen in Nederland worden voorzien van diepvriesproducten. Een bewuste keuze, omdat dit dc aan alle laatste klimatologische condities en duurzaamheidseisen (zonnepanelen, warmteterugwininstallatie, koelvriesinstallatie werkt op natuurlijk koudemiddel -redactie) voldoet en bovendien vlak aan de A1 ligt, zodat de supermarkten relatief snel bevoorraad kunnen worden.

Slotting

“Met diepvriesproducten moet je de doorloopsnelheid zo hoog mogelijk houden zonder veel onnodige handelingen”, aldus Van Bussel. “Daar slagen we al aardig in: het team is supergoed op elkaar ingewerkt en het orderverwerkingsproces is zo lean mogelijk ingericht.” In het diepvrieshuis waar de temperatuur continue op -25 graden ligt staan doorrolstellingen die in combinatie met de juiste forecasting zorgen voor een efficiënt en snel distributieproces. Door te werken met slotting wordt automatisch bepaald wat de meest optimale picklocatie is voor elk diepvriesproduct. Zo kan het proces van ontvangst, bevoorrading en orderpicking worden versneld. Deze logistieke strategie zal ook worden toegepast in het ‘koelmagazijn’ om zodoende de hoeveelheid in- en uitgaande goederen binnen een kortere tijd te verwerken.

Manuele operatie

Ondanks de hoge doorloopsnelheid van de verswaren en diepvriesproducten -en in mindere mate de non-food producten- is er geen sprake van robotisering of cobotisering in de diverse magazijnen. Uiteraard heeft de supply chain afdeling van Aldi wel gerekend aan het automatiseren van het dc, maar door de hoge omloopsnelheid, het type assortiment (voornamelijk snellopers) en de grootte van het assortiment loont het zich niet om in Deventer een gemechaniseerd hoogbouwmagazijn te realiseren.

Aangekomen pallets worden in het houdbaar magazijn vanuit de goederenontvangst opgepakt door reachtrucks en in het stellingenmagazijn gezet. Producten worden gepickt via pick-by-voice met behulp van een semi-automatische orderpicktruck. Dit is vrijwel de enige vorm van automatisering. “We zijn geen koploper in innovatie en automatisering”, erkent Van Heijningen. “Eenvoud en efficiëncy kenmerken ons. Maar we besteden veel aandacht aan verlichten van de werkdruk voor het warehousepersoneel. Vandaar dat het plateau op de orderpicktruck bijvoorbeeld in hoogte verstelbaar is, zodat de orderverzamelaar minder hoeft te bukken.” Helaas is de dagelijkse praktijk weerbarstig, want menig orderverzamelaar gebruikt die ergonomische functie nog niet altijd. “Dat is continue een kwestie van inwerken en opleiden, maar die gewenning komt wel”, zegt Van Bussel.

Eenvoud

Het personeel moest aan de nieuwe omgeving in Deventer en aan elkaar wennen. Enkele hoogtijperiodes zoals Pasen, Pinksteren en Hemelvaart heeft het dc met verve doorstaan. “Het eerste doel, het op tijd beleveren van de winkels, daar zijn we al in geslaagd”, zegt Van Bussel met gepaste trots. “Mensen beginnen hun draai te vinden en de routines van weleer zie je steeds meer terugkomen. Het meeste wat de medewerkers opvalt is de rust die met name in het houdbaar magazijn heerst. We hebben het proces van goederenontvangst tot opslag en verzamelen en expeditie zo eenvoudig mogelijk gemaakt, zonder ingewikkelde routing. Vanuit de goederenontvangst gaan de pallets linea recta het opslagmagazijn in totdat de goederen worden gepickt. Waar de orderverzamelaar vooral aan moesten wennen is het zogenaamde zone verzamelen; dat kenden ze nog niet. Aan mij de taak om dergelijke veranderingen zo goed mogelijk te managen”. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven