Ga naar hoofdinhoud

Melis Logistics bouwt nieuw distributiecentrum


Melis Logistics bouwt een nieuw distributiecentrum. Het warehouse komt in Duiven waar de logistieke dienstverlener al een vestiging heeft.

Melis krijgt er een warehouse bij. Op en steenworp afstand van het huidige dc en van het vernieuwde Fedex sorteercentrum, bouwt Melis een nieuw onderkomen. De locatie wordt ingericht als warehouse en biedt plaats aan 15.000 pallets. Algemeen directeur Marwin Melis: “Met dit nieuwe warehouse verdubbelen we in een klap onze warehouse-capaciteit.”

Duurzaamheid

Het nieuwe onderkomen van Melis, dat in 2022 de transportactiviteiten van Synerlogic overnam, (ontworpen door JCR Architecten en gebouwd door Goldbeck) krijgt het internationale duurzaamheidskenmerk BREEAM Outstanding. “‘Duurzaamheid is een belangrijke strategische pijler van onze organisatie, en zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden.”

Smart Logistics

De uitbreiding van de warehouse-capaciteit past in Melis’ groeiambities. “Dankzij ons concept Smart Logistics verkorten we de logistieke keten van onze klanten. Warehousing, contractvervoer en stukgoed zijn de belangrijkste onderdelen voor Smart Logistics. Met ons inventieve Warehouse Management System beheren we de voorraden van onze klanten optimaal. Zo weten we altijd exact waar een voorraad zich bevindt en bovendien is er 24/7 bewaking over alle goederen die bij ons worden opgeslagen.”

Het nieuwe warehouse wordt in 2024 operationeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven