Ga naar hoofdinhoud

Lelystad krijgt er nóg een groot distributiecentrum bij


Lelystad is in trek bij ontwikkelaars en huurders. Reden voor vastgoedontwikkelaar DHG om een nieuw distributiecentrum te bouwen in de hoofdstad van Flevoland.

Lelystad heeft niet te klagen als het gaat om de aanwas van distributiecentra. De stad is in trek bij logistiek Nederland. Bol.com wil een groot dc bouwen op bedrijventerrein Flevokust Haven. De grootste e-commerce speler van Nederland volgt daarmee Jysk. De Scandinavische retailer bouwde al een groot warehouse in Lelystad.  

19 hectare logistiek

Het nieuwste project in aanbouw, op eigen risico, is die van DHG. DHG heeft een overeenkomst gesloten voor de aankoop van een kavel grond van ruim 19 hectare op het Lelystad Airport Businesspark (LAB). DHG ziet in Lelystad uitstekende mogelijkheden voor de ontwikkeling van hoogwaardige logistiek in combinatie met de unieke multimodale mogelijkheden die deze locatie biedt. LAB ligt midden in de logistieke hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde en op het kruispunt van de A6 en de N302. 

Begin dit jaar kocht ontwikkelaar Intospace een kavel van 18 hectare op hetzelfde bedrijventerrein. Bedoeld voor een magazijn met kantoor. Vorig jaar nam vastgoedverhuurder GLP 3,7 hectare af op het LAB. Inditex is met 55 hectare de grootste afnemer. De Spaanse retailreus is sinds 2019 operationeel op het bedrijventerrein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven