Fors minder nieuwbouw fulfilmentcentra in 2023 • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Fors minder nieuwbouw fulfilmentcentra in 2023


2023 wordt een zwaar jaar voor de nieuwbouw van fulfilmentcentra. Het aantal nieuwbouwprojecten van fulfilment warehouses zal 35 procent lager zijn dan in 2022. Het positieve is dat de daling waarschijnlijk van korte duur zal zijn.

In 2022 werden er wereldwijd 4.000 fulfillment centers gebouwd, maar in 2023 zal dit naar verwachting afnemen tot 2.000. Een gevolg van de afname is dat de vraag naar end-to-end automatiseringsoplossingen afneemt eveneens de e-commerce hausse die tijdens covid ontstond.

Hoge rente

Dat betekent niet dat automatisering op zijn retour is; in tegenstelling; veel bedrijven zullen zich waarschijnlijk concentreren op het automatiseren van hun bestaande panden in plaats van te investeren in nieuwe, grotere projecten. Dat stelt onderzoeksbureau Interact Analysis. Slechte economische omstandigheden in een groot deel van de wereld en de stijgende rente zijn de grote veroorzakers van de daling.  

Zie ook
Robots winnen terrein: de meest aansprekende praktijkvoorbeelden op een rij (update)

Van korte duur

Rueben Scriven, onderzoeksmanager bij Interact: ” De vertraging in de magazijnbouw zal waarschijnlijk van korte duur zijn, want de vraag naar locaties is er nog steeds. De huurprijzen zullen naar verwachting op middellange termijn stijgen en e-commerce zal de vraag blijven stimuleren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven