Ga naar hoofdinhoud

Dit is het nieuwste distributiecentrum van Aldi in Groningen


Aldi heeft er een nieuw distributiecentrum bij. In Groningen heeft de discounter vrijdag het nieuwe warehouse geopend.

Aldi heeft vrijdag het nieuwe distributiecentrum in Groningen geopend, waar vooraf al flink gedoe over is. Na een bouwperiode van 16 maanden is de verhuizing van het Aldi dc in Drachten naar het bedrijventerrein aan de A7 in Groningen werkelijkheid. Eerder dit jaar werd een groot warehouse in Deventer in gebruik genomen. Hiermee heeft Aldi nu het ideale distributienetwerk staan om de groeiambities te verwezenlijken, meent de discounter.

38.000 vierkante meter

De volledige bebouwing van het nieuwe DC beslaat ca. 38.000 m2 en staat op een terrein van bijna 116.000 m2. De inhoud bedraagt ca. 453.000 m3. Er worden in totaal 77 winkels in Noord-Nederland bevoorraad vanuit Groningen.

Het DC heeft verschillende soorten opslagruimtes. Er is een gedeelte zonder stellingen voor bulkartikelen, de weekendaanbiedingen en non-food en een stellinggedeelte waar de overige reguliere producten staan. Daarnaast is er een koelruimte.

Duurzaamheid

Naast efficiency is ook duurzame bouw het uitgangspunt geweest bij de planning van het nieuwe DC. Het gebouw heeft 5.554 zonnepanelen op het dak die het gebouw voorzien van energie. Ook wordt gebruik gemaakt van een warmte-terugwin-installatie, die de kantoren verwarmt. Het pand is volledig gasvrij en de koelinstallatie draait op natuurlijk koudemiddel (CO2).

Belevering winkels

Er zijn 76 dockdeuren waar dagelijks 29 eigen vrachtwagens gemiddeld twee maal per dag worden ingeladen om winkels te voorzien van producten. Er worden dagelijks zo’n 50.000 dozen getransporteerd van Groningen naar de filialen in de regio.

Op het terrein is ook een eigen wasstraat, een tankstation en een garage voor de vrachtwagens aanwezig. Voor de bevoorrading van de circa 500 winkels in Nederland is Aldi van 9 naar 6 distributiecentra gegaan.

Simon Plümer, managing director Aldi Groningen: “Voor ons is de opening van dit tweede vernieuwde dc in Nederland bijzonder. Ik ben dan ook trots op wat we met alle 210 medewerkers en betrokken leveranciers in korte tijd bereikt hebben. Deze uitdagende operatie heeft geleid tot een grote meerwaarde voor onze klanten. En door de inspanning en flexibiliteit van onze mensen hebben de winkels weinig gemerkt van deze verhuizing.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven