DB Schenker opent warehouse op Fokker Logistics Park • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DB Schenker opent warehouse op Fokker Logistics Park


DB Schenker heeft er een warehouse bij. De logistieke dienstverlener opende 12 maart een nieuw distributiecentrum op op Prologis Fokker Logistics Park in Oude Meer, nabij Schiphol.

DB Schenker, dat pas nog een een gerobotiseerd e-commerce distributiecentrum  heeft geopend voor Adidas, timmert ook aan de weg qua luchtvracht.

Luchtvracht crossdock

Op Fokker Logistics Park in Oude Meer, nabij Schiphol heeft het bedrijf een luchtvracht-crossdockwarehouse van 8.500 vierkante meter geopend. Daarmee verdubbelt de logistieke dienstverlener zijn capaciteit om bestaande klanten ook in de toekomst goed van dienst te kunnen zijn en aanvullende services aan te bieden aan nieuwe klanten.

Duurzaamheid distributiecentrum

Het volledig elektrische gebouw – zonder gasaansluiting – heeft een BREEAM ‘Very Good’ certificatie gekregen. Met deze oplevering is het strategisch gelegen Prologis Fokker Logistics Park volledig herontwikkeld en bezet.

De totale oppervlakte van het DB Schenker-warehouse bedraagt door de uitbreiding nu 16.800 vierkante meter en de nieuwe locatie voorziet in faciliteiten voor luchtvracht, zoals opbouw-/afbraakstations en Unit Load Device (ULD)-rollerbanen. Robert Bartels, Branch Director Air Freight DB Schenker Amsterdam: “We zijn erg blij met ons nieuwe crossdockwarehouse. Deze uitbreiding op dit goed beveiligde bedrijvenpark stelt ons in staat om onze healthcare en farmaceutisch gefocuste luchtvrachtservices uit te breiden en daarmee onze klanten beter van dienst te zijn.”

Marijn van den Heuvel, Director Capital Deployment & Leasing bij Prologis, zegt: “Door zowel de nabijheid van Schiphol als de rol van duurzaamheid voldoet dit built-to-suit warehouse aan alle randvoorwaarden om DB Schenker te faciliteren in hun groei-ambities. We kijken ernaar uit om onze langdurige samenwerking voort te zetten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven