Ga naar hoofdinhoud

CB bouwt nieuw distributiecentrum in Culemborg


CB breidt zijn opslagcapaciteit uit in Culemborg. De logistieke dienstverlener heeft zijn oude warehouse aan de Erasmusweg gesloopt om er een nieuw, groter pand terug te bouwen.

CB groeit en dus moet er meer ruimte komen. De logistieke dienstverlener, die dit jaar zijn transporttak verkocht aan Tielbeke, bouwt in Culemborg een nieuw warehouse op de plek van het oude pand dat al gesloopt is.

Reden voor de nieuwbouw is groei. Om die groei goed te ondersteunen bouwen we op de plaats van ons oude magazijn een nieuw, duurzaam magazijn dat tweemaal zoveel opslagcapaciteit heeft, aldus het bedrijf.

Distributiecentrum voor boeken

Het nieuwe magazijn wordt ingezet voor centrale ‘bulkopslag’ van boeken, net als het oude magazijn. Het dc omvat ongeveer 10.000m² magazijn, 400m² kantoor en 2 tussenvloeren van ieder zo’n 1.600 m². En het gaat ruimte bieden aan 48.000 opslaglocaties.

Duurzaamheid

Het nieuwe magazijn moet het Breeam Excellent krijgen. CB hergebruikt bestaande materialen (het slooppuin zorgt voor het grootste deel van de nieuwe ophoging die nodig is onder de vloer) en past techniek toe wat betreft bouwmaterialen, licht en verwarming.

De sloop van het oude magazijn is afgerond. De eerste paal gaat in september 2023 de grond in. In de herfst van 2024 moet het dc operationeel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven