Ga naar hoofdinhoud

BMW investeert 100 miljoen euro in nieuw distributiecentrum


De BMW Group bouwt een distributiecentrum voor hoogspanningsaccu’s van de huidige 5e generatie. Het logistiek centrum wordt 38.000 vierkante meter groot.

De BMW Group heeft de eerste steen gelegd voor een nieuw logistiek centrum voor hoogspanningsaccu’s in het noorden van Leipzig. Het dc komt op een terrein dat twaalf hectare groot is. In de eerste bouwfase zal acht hectare worden bebouwd. Er wordt een logistieke hal voor hoogspanningsaccu’s van de huidige 5e generatie en een kantoorgebouw gebouwd.

In de eerste bouwfase zullen een magazijn, een kantoorgebouw van twee verdiepingen en een laadtunnel met ongeveer 38.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak worden gebouwd. Een tweede bouwfase was al in de planning opgenomen. Als beide bouwfasen worden gerealiseerd, zal de BMW Group tot 100 miljoen euro investeren.

Groei elektrisch

De bouw is nodig vanwege de verwachte toename van hoogspanningsaccu’s. BMW Group wil dat in 2026 ten minste één op de drie nieuw verkochte auto’s een volledig elektrisch model is. Met de nieuwe hal als logistiek centrum voor hoogspanningsaccu’s is de fabriek in Leipzig klaar om deze rol verder uit te breiden. Volgens het bedrijf voldoet de nieuwe hal structureel aan alle eisen voor de verwerking van hoogspanningscomponenten.

Duurzaamheid

Het dak van het dc wordt uitgerust met fotovoltaïsche systemen die ongeveer 3000 kilowatt piekvermogen kunnen opwekken. Daarnaast wordt de hal verwarmd door een warmtepomp. Het dak van het kantoorgebouw zal worden beplant met groen en gevelbomen op geschikte plaatsen zullen ervoor zorgen dat de temperaturen in het gebouw worden verlaagd bij warm weer. Aan de buitenkant worden meer dan 5.700 nieuwe struiken en bomen geplant.

De oplevering is gepland voor medio 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven