Ga naar hoofdinhoud

Apollo Tyres bouwt nieuw bandenmagazijn in Enschede


Apollo Tyres gaat zijn belangrijkste bandenmagazijn in Enschede gedeeltelijk herbouwen. De nieuwbouw is nodig om de efficiency te verbeteren.

Om de operationele efficiëntie te verbeteren en de impact op het milieu te verminderen, herontwikkelt Apollo Tyres zijn magazijn in Enschede. Heylen, dat ook het dc van Mediamarkt in Etten-Leur heeft gebouwd, leidt de nieuwbouw.

Banden distributiecentrum

Het huidige magazijn (25.000 m2) verwerkt goederen voor de twee belangrijkste productmerken van Apollo Tyres – Apollo Tyres (voor vrachtwagens, bussen en terreinwagens) en Vredestein (voor personenauto’s) – en wordt al sinds 1947 gebruikt. De locatie verwerkt momenteel de opslag en distributie van meer dan vijf miljoen banden per jaar.

Duurzaamheid

25.000 m2 van het huidige magazijn, plaatselijk bekend als het ‘VDC-magazijn‘, zal op 1 december 2023 worden gesloopt en herbouwd met zonnepanelen op het dak om duurzame energie te leveren aan de locatie, waardoor Apollo Tyres minder afhankelijk wordt van stroom van het elektriciteitsnet.

Deze nieuwste investering in het magazijn sluit aan bij het langetermijnplan van Apollo Tyres om in 2050 CO2-neutraal te zijn. Naast het magazijn in Enschede, zullen alle Europese locaties van het bedrijf worden aangepast om hun duurzaamheidsprestaties tegen 2025 te verbeteren.

Distributiecentrum mijlpaal Apollo

Benoit Rivallant, President en CEO van Apollo Tyres Europe, zei: “Het nieuwe magazijn is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf nu we een wereldwijde strategie implementeren om een duurzamere fabrikant te worden. In de afgelopen jaren hebben we aanzienlijke investeringen gedaan in de regio, waaronder het vergroten van de biodiversiteit, het verbeteren van het lokale waterbeheer en het ondersteunen van de gemeenschap. Dit is de volgende belangrijke fase in onze langdurige betrokkenheid bij Enschede.”

Het 25.000 m2 grote distributiecentrum wordt herontwikkeld op de bestaande locatie door Heylen Warehouses. De heropening is gepland in februari 2025.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven