Ga naar hoofdinhoud

Amsterdam krijgt er een groot stadsdistributiecentrum bij


Amsterdam heeft al de grootste cityhub van Nederland in zijn midden en daar komt nog een nieuwe, grote variant bij. Proptimize en Built to Build ontwikkelen stadsdistributiecentrum aan de rand van de stad.

Slimmer en schoner de stad in. Amsterdam maakt er werk van. Begin dit jaar werd de grootste cityhub van Nederland geopend. Een initiatief van rasondernemer Wim Beelen.

Tweede grote cityhub in de maak

Hoewel de immense cityhub nog moeite heeft huurders te vinden, wordt er een tweede grote stadshub gebouwd in de hoofdstad. Proptimize en Built to Build zijn gestart met de ontwikkeling AMS CityDocks op Business Park Amsterdam Osdorp. AMS CityDocks wordt een ‘full-electric’ stadsdistributiecentrum met direct beschikbare eigen 5 Megawatt elektra aansluiting op amper 15 minuten van het centrum van Amsterdam.

Elektrisch

AMS CityDocks is volledig elektrisch ontworpen en zal worden gebouwd conform hoge   duurzaamheidsnormen. Het complex heeft een totale oppervlakte van ruim 37.000 m². Het distributiecentrum wordt verdeeld in cityhubs vanaf 2.300 m² tot ruim 28.000 m2 met een inpandige fietsenberging voor 140 fietsen en parkeergarage voor ruim 400 plaatsen voor auto’s en busjes, voorzien van ruim voldoende elektra oplaadpunten.

Duurzaamheid

Duurzaamheid, hoogwaardige werkomgeving en natuur inclusief bouwen staat centraal bij AMS CityDocks. Het pand moet het certificaar  BREEAM Excellent krijgen. Dit moet gerealiseerd worden door onder meer: warmtepompen, 6.500 zonnepanelen goed voor ruim 3 Mw, lichtsensoren en waterbesparende maatregelen. De gevels en het buitenterrein dragen bij aan de lokale biodiversiteit en natuurwaarden. Bovendien zal er aangrenzend een park worden aangelegd, waarmee de hemelwaterafvoeren van het gebouw middels een aquaduct worden verbonden.

De realisatie van het complex staat gepland voor begin Q2 2024 en zal naar verwachting een jaar later worden opgeleverd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven