Kubota en Broekman Logistics openen nieuw distributiecentrum in weert • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Kubota en Broekman Logistics openen nieuw distributiecentrum in weert


Kubota en Broekman Logistics hebben het nieuwe state-of-the art distributiecentrum in Weert geopend.

Het Rotterdamse Broekman Logistics en Kubota uit Japan hebben op vrijdag 14 april 2023 een nieuw distributiecentrum in Weert geopend. In aanwezigheid van de Japanse ambassadeur verrichtte een delegatie van Kubota en Broekman Logistics de opening.

62.000 vierkante meter

In het 62.000 m² state-of-the-art magazijn faciliteert Broekman Logistics de opslag, eindassemblage en ook de uitgaande logistiek voor Kubota Baumaschinen GmbH, onderdeel van Kubota Construction Machinery Division.

Broekman Logistics en Kubota werken al sinds 2006 samen, aanvankelijk vanuit een Europees Distributie Centrum (EDC) in Sittard. De gehele operatie is in 2008 verhuisd naar een bestaande Broekman-locatie in Born. In 2021 is besloten de nieuwbouwlocatie in Weert te ontwikkelen.

Duurzaamheid

Rondom het pand zijn grote buffertanks geplaatst waarin regenwater wordt opgevangen. Dit wordt onder andere gebruikt voor de groene omgeving en de 100 jaar oude bomen rondom het pand.

Rik Pek, algemeen directeur Broekman Logistics: “Na opeenvolgende jaren van groei was het tijd om onze samenwerking verder te intensiveren en Kubota te voorzien van een state-of-the-art warehouse. We zijn erg enthousiast over de huidige samenwerking met Kubota en kijken ernaar uit dit voort te zetten in Weert.”

Uitbreiding

Toshitaka Matsuo, President van Kubota Baumaschinen GmbH, zegt: “De verhuizing naar het nieuwe distributiecentrum in Weert is een grote stap voorwaarts voor Kubota. Deze uitbreiding betekent een aanzienlijke investering van de bedrijfsactiviteiten en zal ons niet alleen helpen om ons huidige aanbod van diensten verder te verbeteren, maar ook om de tevredenheid van dealers, distributeurs en uiteindelijk, eindklanten te verhogen. “

Grote speler in Limburg

Broekman heeft nu vestigingen in Weert, Venlo en Born. In de Limburgse vestigingen van Broekman Logistics worden eindmontage- en fabricagewerkzaamheden voor klanten uitgevoerd in de sectoren heavy machinery en specialty chemicals.

Foto’s Mirjam Lems

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven