Ga naar hoofdinhoud

100 miljoen vierkante meter distributiecentrum: zo wil Saudi-Arabië logistieke topspeler worden


Saudi-Arabië heeft grote ambities op logistiek gebied. Het land wil in 2030 een mondiale topspeler zijn. Kroonprins Mohammed bin Salman van Saoedi-Arabië presenteerde dinsdag het masterplan voor logistieke centra om dat doel te bereiken.

Saudi-Arabië verzet de bakens. Naast een voetbalcompetitie vol wereldtoppers en een toeristische hub heeft het ook zijn zinnen gezet op de logistiek. Dat deed het al langer op een kleinschalig niveau, maar het nieuwste masterplan dat Kroonprins Mohammed bin Salman van Saoedi-Arabië deze week onthulde, laat geen enkele twijfel aan de logistieke ambities.

59 distributiecentra

Volgens het masterplan zal Saudi-Arabië 59 logistieke centra bouwen met een totale oppervlakte van meer dan 100 miljoen vierkante meter in het hele koninkrijk. Dit plan is onderdeel van de bredere Nationale Transport- en Logistiekstrategie.

De Saoedische regering is van plan om 12 distributiecentra te ontwikkelen in Riyad, 12 in Makkah, 17 in de oostelijke regio en 18 verspreid over andere delen van het land. Er wordt momenteel aan 21 dc’s gewerkt. Alle centra zullen tegen 2030 klaar zijn.

Nieuw vliegveld

In het kader van het initiatief zal de tweede nationale luchtvaartmaatschappij van Saoedi-Arabië, Riyadh Air, in 2025 van start gaan en in 2030 meer dan 100 bestemmingen wereldwijd bedienen.

Verwacht wordt dat de luchtvaartmaatschappij 20 miljard dollar zal bijdragen aan de groei van het niet-oliegerelateerde BBP van Saoedi-Arabië en meer dan 200.000 directe en indirecte banen zal creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven