Spotlight

Geautomatiseerde en lasergeleide voertuigen, vorkheftrucks en andere soorten voertuigen zijn voor de aandrijfkracht in toenemende mate afhankelijk van elektromotoren in plaats van traditionele interne verbranding. Om optimaal te profiteren van de voordelen, is het cruciaal dat gebruikers kiezen voor de batterijtechnologie die het beste aansluit bij hun dagelijkse praktijk. De keuze wordt echter ingewikkeld gemaakt door het grote aantal beschikbare oplossingen, de grote verscheidenheid van de verschillende toepassingen, en de snelle en constante ontwikkeling van de gebruikte technologieën.

 

Om de keuze eenvoudiger te maken, heeft EnerSys®, de wereldwijde marktleider in oplossingen voor energieopslag, een nieuwe whitepaper gepubliceerd, bedoeld om gebruikers van fabrieks- en magazijnvoertuigen deskundig te begeleiden bij de complexe factoren die invloed hebben op de keuzes voor tractiebatterijen.

Loodzuur én lithium-ion

Hoewel de focus van de whitepaper, getiteld ‘Factors influencing battery choice for warehouse and factory vehicles’, op de verschillende beschikbare loodzuurtechnologieën ligt, worden ook de voordelen, nadelen en het toekomstige potentieel van lithium-ion (Li-ion) batterijen op een rijtje gezet.

Kostenreductie

‘‘Deze paper is verplichte literatuur voor alle gebruikers van tractiebatterijen,” zegt Martin Walsh, TPPL Product Manager EMEA bij EnerSys Motive Power. Hij vervolgt: “Om een beslissing te vereenvoudigen, analyseert deze whitepaper niet alleen de technische verschillen en typische eigenschappen van de belangrijkste types tractiebatterijen. Het document belicht tevens de vele verschillende manieren waarop een weloverwogen keuze de Total Cost of Ownership kan terugdringen.” Om meerdere technische en operationele redenen hebben batterijen een grote invloed op de TCO.

Concrete uitdagingen

De whitepaper begint met het bespreken van de uitdagingen die gebruikers van fabrieks- en magazijnvoertuigen dagelijks ervaren. De paper bespreekt doorslaggevende factoren, zoals het ondervangen van de kosten en vertragingen door batterijwissels bij meerdere aansluitende ploegendiensten, of met welke elementen rekening moet worden gehouden om de nodige middelen voor het opzetten van een laadzaal te optimaliseren.

De whitepaper kijkt vervolgens naar de kenmerken van de belangrijkste loodzuurtechnologieën bij het aanpakken van deze problemen – van de gerenommeerde en vertrouwde open loodbatterijen tot VRLA accu’s – namelijk gel accu’s en accu’s van het AGM-type (Absorbed Glass Mat).

Zuiver lood

Het document bespreekt eveneens een innovatieve oplossing die bekend staat als ‘Thin Plate Pure Lead’ (TPPL), waarbij een dunne plaat zuiver lood wordt gebruikt. Deze oplossing biedt grote eindgebruikers in de autoproductiesector zoals Daimler, en grote organisaties voor voedingsdetailhandel zoals Metro Group, een praktisch en betaalbaar alternatief voor conventionele lood-accu’s.

Praktijkvoorbeelden

Deze technische uiteenzettingen worden onderbouwd door resultaten uit de praktijk. Ten slotte, aangezien geen enkel overzicht voor tractiebatterijen volledig is zonder daarbij Li-ion te betrekken, wordt aan het einde van de whitepaper, deze technologie met zijn voordelen, nadelen en toekomstige potentieel besproken.

Download de whitepaper.

 

 

 

← Terug naar bericht

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven