Ga naar hoofdinhoud

Uw goederen top secret? Deze bakken bieden de ultieme bescherming


Maak kennis met de multifunctionele bak BITO MB, populair in allerlei sectoren. De bakken kunnen aan alle vier zijden worden voorzien van barcodes, zodat ze tot aan de eindbestemming volledig kunnen worden getraceerd.

Traceren begint al in het DC

Bijvoorbeeld nadat de stapels geneste bakken op een rollenbaan zijn geplaatst en machinaal ontstapeld zijn, wordt de barcode op elke bak automatisch gescand en gekoppeld aan een order. Vervolgens stuurt het systeem elke bak naar het juiste orderpickgebied, waar de orders met barcodescanning of pick-to-light worden verzameld. Als een order volledig is afgerond, wordt automatisch een pakbon geprint en in de bak gelegd. Een machine bevestigt vervolgens het oplegdeksel, waarna de bak automatisch wordt omsnoerd. De rollenbaan eindigt op de expeditievloer, waar alle bakken op transport worden gezet.

Van alle markten thuis
Zijn voornaamste troeven? Diverse afmetingen en uitvoeringen, de nestbaarheid, hygiënisch, geschikt voor gebruik in geautomatiseerde magazijnen of voor gevaarlijke stoffen, veilig stapelbaar, oersterk en plaatsbesparend en zelfs met een pickopening te verkrijgen: de MB-bakken van BITO hebben het allemaal! Deze bakken zijn bovendien ook logistiek multifunctioneel. U gebruikt ze zowel bij de distributie, de opslag en het orderverzamelen.

Zijn de bakken leeg? Dan stapelt u ze gewoon in elkaar. Zo daalt hun volume tot 75 procent. Dus hebt u ook 75 procent minder opslag- en vrachtkosten. Bovendien maakt u zo weer extra ruimte vrij in uw opslag- of productiezones. Reken gerust uw winst uit.

Wilt u nog wat voordelen op een rij? Vergeleken met kartonnen dozen hebben de bakken een lange levensduur. Het verzegelbaar veiligheidsdeksel maakt het de aangewezen bak voor kostbare goederen. En hun gladde én stevige wanden, gecombineerd met optioneel waterafvoergaten? Die maken het de gedroomde bak bij hoge eisen op het vlak van hygiëne. Net daarom zijn ze ideaal voor voedingsbedrijven, of voor de farmaceutische industrie.

Verzegelbaar met dekselzegels of slotsysteem
Zoals gezegd: de farmaceutische sector is lang niet de enige sector die de MB-bakken gebruikt. Het bewijs: Logit.syncreon, een externe logistieke dienstverlener met de thuisbasis in Duitsland is gespecialiseerd in de logistiek voor de high-techindustrie. In die sector zijn goederen soms top secret. Daarom koos Logit.synchreon voor de BITO MB met dekselzegel. Dat zegel beschermt tegen diefstal, maar ook tegen al te nieuwsgierige blikken bij gevoelige inhoud van documenten.

Hygiënisch en gewoon handig
Waarom de MB vooral populair is in de voedings- en de farmaceutische industrie? De stevige gladde wanden en de waterafvoer in de randen. Een MB-bak schoonmaken is daardoor kinderspel. Dat is vooral belangrijk bij goederen die een hoge hygiëne vereisen. Zoals bij medicijnen of voedingsmiddelen.

Bij de logistiek van medicijnen of voedingsmiddelen is soms ook de juiste temperatuur belangrijk. Daarom heeft BITO een accessoire uitgedokterd: de Thermo-Isolatieset. Zo garandeert u uw klanten een temperatuur van twee tot acht graden, gedurende minstens twaalf uur. De bak is geïsoleerd met Neopor-schuim, plus drie koelelementen van het type Icecatch Solid Isolated. Die zijn voorzien van een geïntegreerde, hydrofobe isolatielaag.

Ergonomische bak voor het hele logistieke proces
De MB-bak van BITO is een stevig baasje. Ook zijn bodem is trouwens verstevigd. Daarmee is hij geschikt voor geautomatiseerde logistieke systemen. Het Duitse bedrijf Logit.syncreon gebruikt de MB-bak trouwens in het hele logistieke proces, van distributie over opslag tot orderverzamelen. Tot grote tevredenheid van de werknemers. Want zij hebben heel wat minder rugklachten, dankzij het ergonomisch ontwerp en de handige grepen van de MB-bak.

U kan de MB-serie aanvullen met heel wat andere accessoires: draaibare stapelbeugels, gepersonaliseerde opdruk, verrijdbare onderstellen, etikettasjes, … Op de website van BITO komt u alles te weten over de MB-bak en zijn handige extra’s.

Wilt u deze bak ook? Tijd voor een gesprek met BITO.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven