Spotlight

Wat had Dachser nodig?

Dachser wilde overstappen van voorraadmagazijn naar een pickingmagazijn van verschillende artikelen met een grote variant aan verpakkingsgrootten. De uitdaging was om meer picking locaties op grondniveau in het palletmagazijn te creëren.

De realiteit is dat het aantal grondlocaties beperkt is. Een eenvoudige ingreep is het plaatsen van een tussenligger. De realiteit is ook dat de items moeilijk bereikbaar zijn wegens de diepte van 1200 mm.

Hoe pakte Dachser het aan?

Dachser benaderde ‘systeemexpert’ Bito.  Tuning van de bestaande palletstellingen die reeds als voorraadmagazijn functioneren, bleek de beste oplossing. Deze ombouw is kostengunstig en vereist geen grote inspanningen.

Bij Dachser stonden vroeger in iedere palletsectie 6 pallets, terwijl er nu in dezelfde ruimte 50 doorrolkanalen voorzien zijn voor verschillende artikelen met een grote variant aan verpakkingsgrootten. BITO heeft hiervoor twee technieken: ophangen van doorrolniveaus m.b.v. adapterprofielen op de staanders. En snelwisselbanen met rollenrails of doorgaande rollen op ligger. Meer over systeemoplossingen lees je hier.

De voordelen voor Dachser

*Hoge flexibiliteit en inspelen op assortimentsgroei

*Vermindering van de orderdoorlooptijden.

*Gescheiden loopgangen voor bevoorrading en orderverzamelaars.

*Directe en veilige beschikbaarheid van de artikelen.

*Strikte toepassing van het FIFO-principe.

Ook hulp nodig van de systeemexpert?

Als producent van stukgoeddoorrolsystemen maakt Bito ook van uw voorraadmagazijn met palletstellingen een efficiënt pickingmagazijn. Zo kunt u op de onderste niveaus ergonomisch dozen, bakken of apart verpakte artikelen picken en in de bovenste niveaus de voorraad opslaan.

Meer weten: Een expert van Bito helpt graag bij het bepalen van de meest optimale oplossing. Telefoon: +31 30 711 30 90.

Bito verruimt je kennis Word lid van de Bito Community en abonneer je op onze nieuwsbrief. We brengen boeiende onderwerpen, zoals De Raadgever, die vertelt over bijvoorbeeld de 10 fouten die je moet vermijden bij het orderverzamelen.

← Terug naar bericht

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven