Ga naar hoofdinhoud

Telverschillen? Kies voor een telweegschaal


Het tellen van product is een foutgevoelige en veelal tijdrovende bezigheid. Zeker wanneer producten licht van gewicht zijn, of er grote aantallen geteld dienen te worden. Een telweegschaal is de oplossing.

. De kans op een foutieve telling is altijd aanwezig,  met alle gevolgen van dien. Uw voorraden zijn niet meer op orde, of de klant krijgt foutieve aantallen. Een telweegschaal is hierbij het juiste middel voor in iedere warehouse om snel en accuraat te tellen, waarbij de foutmarge nagenoeg nihil is. Ook bieden telweegschalen de mogelijkheid om de getelde producten op uw netwerk op te slaan door middel van een softwareprogramma. Zo bent u ervan verzekerd van de juiste aantallen.

Kans op afwijkingen ?


Naast het handmatig tellen van voorraden, vraagt het tellen van grote hoeveelheden met een telweegschaal ook uiterste precisie. Zeker wanneer het te wegen product erg licht is of niet even groot. Neem bijvoorbeeld kleine spijkers of schroefjes. Niet elk product uit de batch zal even zwaar of groot zijn. Om uw voorraad zo nauwkeurig mogelijk te tellen, dient het minimale telgewicht niet te grof zijn ingesteld. Een advies is dan ook om een goede, uitgebreide steekproef van een range producten te nemen, voordat u begint met tellen. Vervolgens kan de weegschaal juist worden ingesteld. Ook de nauwkeurigheid van de telweegschaal speelt hierbij een grote rol. Wilt u lichte producten tellen, maar stelt u de weegschaal in met stappen van één gram, dan ontstaan er al snel onjuiste tellingen van uw voorraad.
Er zijn ook telweegschalen die afwijkingen in product gewicht kunnen detecteren en dit aanpassen in de telling.

Laat u daarom altijd adviseren door een specialist, voordat u een weegschaal aanschaft. Geef hierbij ook expliciet aan welk product u wenst te gaan wegen.


De kracht van tellen en digitaal registeren

Kent u dat gevoel? Uren bezig geweest voorraden te tellen, zijn de papieren documenten verdwenen en spoorloos. Voorkom het kwijtraken van belangrijke documentatie en kies voor digitale tellingen. Hierbij wordt de telweegschaal gekoppeld aan speciale software. U doorloopt het proces, geeft de telling een batchnummer, naam en koppelt een specifieke medewerker. Handig toch? Zo bent u ervan verzekerd dat voor ieder product een correcte, actuele voorraad wordt getoond.

Advies?

Op de markt zijn veel verschillende soorten weegschalen te koop. Iedere weegschaal is verschillend en speciaal ontworpen voor in een specifieke branches. Kijk goed naar de telindeling, het weegbereik, voeding, het plateau formaat en eventuele koppelingen met PC programma’s.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven