Snel en foutloos producten opslaan en uitleveren • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Snel en foutloos producten opslaan en uitleveren


Voor één van ‘s werelds grootste 3-PL’ers is het van het grootste belang dat zij razendsnel orders kunnen verwerken. Om deze efficiënte order fulfilment mogelijk te maken is het distributiecentrum met een oppervlak van 142.000 m² door Lalesse daarom uitgerust met een AutoStore oplossing die gebruik maakt van een pickrobot.

Third-party logistics

Vanuit de campus worden bedrijven opererend in hightech, detailhandel en industriële productie ontzorgd. Door activiteiten van opslag tot levering voor hen te bewerkstelligen zodat zij zich kunnen focussen om te groeien. Als third-party logistics supplier worden bijvoorbeeld electronica-onderdelen van een gerenommeerd merk voor de Europese markt gereed gemaakt voor transport.

Efficiëncy en betrouwbaarheid

Het distributiecentrum is daarom ontworpen voor een efficiëntere en betrouwbare orderverwerking en is uitgerust met de noodzakelijke magazijnautomatiseringsoplossingen. Dankzij het automatische opslag- en orderverwerkings- systeem van AutoStore is het niet alleen mogelijk om bijna 4 keer zoveel producten op te slaan, maar halen en brengen robots de goederen met hoge snelheid naar de werkstations.

Op een vloeroppervlak van nog geen 500 m² is een aluminium constructie gerealiseerd waarin 1.000 stapels van 16 bakken konden worden geplaatst. Door tevens gebruik te maken van bakken met compartimenten zijn zij nu in staat om in de AutoStore een voorraad aan te leggen van 9 dagen voor ruim 15.500 verschillende electronica-onderdelen.

Voordelen AutoStore

Na de installatie van AutoStore, zijn alle enkelstuks producten uit de magazijnstellingen overgebracht naar het nieuwe systeem, waardoor de opslagcapaciteit en de efficiëntie van het orderverzamelproces is toegenomen. Voorheen moest de medewerker door de gangpaden lopen om de goederen te picken. Het AutoStore-systeem hanteert het principe “goederen naar de persoon”, waardoor tijd wordt bespaard en het proces wordt geborgd.

Andere voordelen die meespeelden in de keuze voor het systeem zijn het snel kunnen inhuizen van nieuwe klanten en natuurlijk de efficiëntie van het systeem. “We kunnen de logistieke kosten voor het systeem laag houden voor onze klant en ze daarom een scherp tarief bieden. Met AutoStore kunnen we onze fulfilment services competitiever in de markt zetten en meer klanten binnenhalen.”

Verdubbelling orderverwerking door pickrobot

Door aan de gewenste hoge verwerkingssnelheid te kunnen voldoen transporteren 29 R5 RedLine robots de producten tijdig naar één van de 6 CarouselPorts en 3 ConveyorPorts. Als efficiënte aanvulling op de orderpickploeg is bij één van de CarouselPorts een pick- robot met 3D vision technologie geïnstalleerd welke in staat is om de grote verscheidenheid aan vormen en maten van electronica-onderdelen probleemloos te verwerken. Het systeem dat is verbonden met de Lalesse LogiCS warehouse control software maakt zelfs een verdubbeling van de orderverwerking mogelijk. Een conveyor systeem zorgt vervolgens voor een naadloze overgang naar een foutloos en efficiënt sorteersysteem met optische lezing van verpakkingsetiketten.

“Door de magazijnautomatiseringsoplossingen wordt ons distributiecentrum binnen de eigen organisatie geprezen voor zijn innovatieve en efficiënte orderverwerking.”

Door de magazijnautomatiseringsoplossingen die door het team met experts van Lalesse zijn gerealiseerd wordt het distributiecentrum binnen de eigen organisatie geprezen voor zijn innovatieve en zeer efficiënte “state of the art” geautomatiseerde opslag- en orderverzamelsysteem.

Accountmanager Eric Beelen vertelt

“Het is mooi om te zien hoe deze klant de organisatie klaargestoomd heeft voor een nieuwe, geautomatiseerde werkwijze. Met de AutoStore hebben ze een zeer sterk fulfilmentaanbod waarmee ze veel nieuwe klanten kunnen bedienen. Dankzij de logistieke automatisering kunnen ze de kosten voor het systeem laag houden en daarmee de fulfilment services competitiever in de markt zetten. Hierdoor zijn ze in staat om meer klanten binnen te halen” vertelt Eric Beelen. “Het distributiecentrum wordt binnen de eigen organisatie dan ook geprezen voor zijn innovatieve en efficiënte orderverwerking”

AutoStore installatie:
Oppervlakte:                     500 m2
Aantal bakken:                 16.000
Aantal robots:                  29
Aantal werkstations:       9
Output:                              150-200 picks per uur per station
Oplevering:                       2021

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw warehouse?
Onze specialisten helpen u graag verder. Contacteer ons nu.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven