Spotlight

“Magazijnmanagers kunnen de Total Cost of Ownership (TCO) van hun batterijpark reduceren als ze op het juiste tijdstip relevante informatie krijgen. Dit zorgt voor een slimmer en effectiever gebruik van het batterijpark, geeft meer autonomie voor trucks, zorgt ervoor dat er minder tijd besteed wordt aan het vervangen van accu’s en verbetert het beheer van de assets.”

Aan het woord is Orjan Eriksson, Commercial Application Manager Monitoring & Solutions bij EnerSys EMEA. EnerSys®, de wereldwijde marktleider in oplossingen voor energieopslag, lanceert Wi-iQ®, de volgende generatie in de productlijn van draadloze monitoring toestellen voor tractiebatterijen.

Voor elke heftruck

Al meer dan 10 jaar maken Wi-iQ® monitoring toestellen voor batterijen het mogelijk om het accubeheer te optimaliseren – waaronder het aantal keren dat een batterij moet worden opgeladen of vervangen – en een maximale bedrijfstijd en productiviteit voor elke heftruck te realiseren.

Meten is weten

Met behoud van deze voordelen, is de nieuwe Wi-iQ®, in combinatie met het Xinx cloud-gebaseerde batterijbeheersysteem, verder ontwikkeld van een monitoring toestel tot een actieve IoT-gateway die gebruikers een grondig inzicht verschaft over de status van hun batterijpark en het batterijpark zelf.

De software interpreteert en presenteert de gegevens in een overzichtelijke rapportage, die in combinatie met het Xinx™ cloud-gebaseerde batterijbeheersysteem een meer gedetailleerd inzicht verschaft en aanbevelingen doet, voor de ganse vloot en voor afzonderlijke batterijen.

Bluetooth en slimme sensoren

De Wi-iQ®3 past in het batterijcompartiment van de heftruck en gebruikt een draadloos netwerk via het energiezuinige Bluetooth Low Energy (BLE). Via slimme sensoren verzamelt de Wi-iQ®3 gegevens en berekeningen over de batterij en slaat deze op.

Wi-iQ 3

Real time informatie

Gezien de bedrading tot een minimum is beperkt, is de installatie simpel en snel. Door LEDs op het apparaat kan de bestuurder de status aflezen. Er is eveneens een optioneel iQ-apparaat voor in de truck beschikbaar, dat real-time gegevens over de status van de batterij, alarmmeldingen, de resterende autonomie en vereiste acties weergeeft, en dit in een bekend smartphone-formaat.

Voor meer informatie klik hier!

← Terug naar bericht

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven