Spotlight

De Duitse online retailer Publikat verhuisde onlangs naar een groter logistiek centrum, het voormalige sorteercentrum van Nintendo in de Duitse plaats Grossostheim bij Frankfurt am Main. “We wilden de halcapaciteiten van de nieuwe locatie optimaal benutten”, vertelt logistiek directeur Florian Herr. “Tijdens de aanpassingswerkzaamheden mochten bovendien onze orders niet in de knel komen. We verwerken er gemiddeld tussen 3.000 en 5.000 per dag. Daarom deden we een beroep op BITO, al jaren een betrouwbare partner.”

Het oude Nintendo-gebouw, het huidige logistieke gebouw van Publikat, bestaat uit verschillende aangrenzende hallen, die met elkaar verbonden zijn. In totaal is er ongeveer 14.000 vierkante meter vloeroppervlakte, waarbij elke hal 1.600 vierkante meter groot is.

Daar liggen zo’n 100.000 artikelen opgeslagen. Dit zijn allemaal goederen met hoge kwaliteitseisen, die zo snel mogelijk aan de klant bezorgd moeten worden. Bovendien verloopt de verkoop van mode-artikelen nooit gelijkmatig. Voor veel producten zijn er dal- en piekfases. Ook daarin moest BITO voor zijn klant een oplossing bedenken. 

Meerverdiepsystemen 

Publikat koos in de nieuwe opslaghallen voor het BITO-meerverdiepssysteem om het volume van het bestaande logistieke gebouw te optimaliseren en om op de verwachte groei te anticiperen. Het BITO-meerverdiepssystemeem is een flexibel systeem dat uit te breiden is op maat en vraag van het bedrijf. Zo is het mogelijk om de investering te spreiden. BITO garandeert dat bedrijven ook in de toekomst hun legbordsystemen kunnen blijven aankopen. 

Publikat kon in twee magazijnen tot drie verdiepingen hoog gaan. Zo creëerde BITO er meer dan 6.000 vierkante meter opslagruimte. In de andere hallen van het logistieke gebouw gebruikt Publikat de legborden van BITO op gelijkvloers niveau of daar pakken de pickers uit pallets.

De twee hallen waar Publikat het meerverdiepssysteem van BITO introduceerde, zijn verbonden door een gangpad van tweeënhalve meter breed. Dat pad vormt de hoofdslagader voor de goederenontvangst en -afgifte. In het gangpad kunnen twee handpallettrucks eenvoudig naast elkaar worden geschoven. Een constructie op basis van BITO-componenten voor pallet-rekken zorgt er voor een hoge stabiliteit.

Aan beide zijden bedienen

De drie verdiepingen van het BITO-meerverdiepssysteem zijn uitgerust met BITO modulaire legbordsystemen. De looppaden tussen de legbordstellingen bieden voldoende ruimte om goederen ergonomisch te plaatsen en te picken. Magazijnmedewerkers kunnen elk legbord aan beide zijden bedienen. Wanneer het assortiment verandert, is de afstand tussen de legborden in een handomdraai aan te passen, met stapjes van 25 millimeter.

De diepte van de schappen verschilt naargelang het product van dertig centimeter diep, zodat twee schoenendozen naast elkaar passen. Of zestig centimeter diep om twee dozen kleding op te slaan. BITO-rekken kunnen gemakkelijk individueel aangepast en opnieuw opgebouwd worden. Afzonderlijke schappen zijn eenvoudig op te hangen. Hiermee is het systeem snel aan te passen aan nieuwe werkomstandigheden. Het BITO-stellingsysteem heeft geen scherpe hoeken en randen. Handig bij gevoelige materialen, zoals kleding en textiel. 

Betrouwbaar en ambitieus

Een groot pluspunt is dat de BITO-stellingen op elk gewenst moment kunnen worden uitgebreid dankzij het modulaire systeem. Juist bij gespreide investeringen kan dit een uitkomst zijn. 

BITO is een kerngezonde onderneming, is al zestig jaar actief en heeft de ambitie om nog heel lang door te gaan met het leveren van legbordsystemen. BITO richt zich niet alleen op grote projecten. Het bedrijf levert ook systemen aan kleinere warehouses. 

Over Publikat

Het bedrijf Publikat startte in 1999 vanuit een garage nabij Frankfurt am Main met de verkoop van streetwear. De oprichters begrepen al heel snel dat online-verkoop de toekomst is. Met eerst de shop stylefile.de en sinds 2014 ook de outdoorspecialist bigtree.de. 

Het bedrijf nam al snel sneakers en fashion-artikelen op in het assortiment. Inmiddels is Publikat uitgegroeid tot een belangrijke online retailer van Adidas. De artikelen gaan de hele wereld over.

← Terug naar bericht

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven