Ga naar hoofdinhoud

Logistiek profiteert van de voordelen van camerabeveiliging en toegangscontrole in de Cloud


Fource is een internationaal automotive distributiecentrum met meer dan 100 locaties in Nederland, België en Frankrijk. Met een passie voor innovatie richt Fource zich op het creëren van mogelijkheden voor autotechnici en autobedrijven om uit te blinken in hun dagelijkse werkzaamheden. Hun visie is om automotive toegankelijk te maken voor technici.

Naast het leveren van automaterialen en -gereedschappen vanuit magazijnen naar de werkplaats, maken ze automotive toegankelijk met hun innovatieve concepten. Ze faciliteren oplossingen zodat autotechnici hun dagelijkse werk – nu en in de toekomst – kunnen doen door hen te trainen, hen te ondersteunen met technische informatie en automaterialen en door gereedschappen met een druk op de knop inzichtelijk te maken.

Een grootschalige infrastructuur met meerdere distributiecentra en veel medewerkers brengt uitdagingen met zich mee met betrekking tot de veiligheid van het pand en het personeelsbeheer. Voor deze specifieke taken heeft Fource zich tot Niefra gewend om de beste oplossing te bedenken.

“Wanneer een klant met meerdere uitdagingen wordt geconfronteerd, is het ons doel om dit op te lossen met een slimme oplossing die samenwerkt met andere systemen, in plaats van het installeren van meerdere onafhankelijke systemen. We hebben al veel ervaring met de integratie tussen Brivo en Eagle Eye Networks, waarbij toegangscontrole en videobewaking naadloos op elkaar aansluiten. Bij elk toegangscontrole-evenement wordt de video direct opgenomen en kan deze op elk gewenst moment worden afgespeeld”, zegt Maarten Martijn van Poelgeest van Niefra.

“We waren erg blij met deze oplossing, omdat het de last voor onze IT- en beveiligingsafdelingen om systemen te onderhouden en zich zorgen te maken over fysieke beveiliging en cybersecurity sterk verminderde”, vervolgt Ron Pot van Fource Logistics. “Alles draait in de cloud. We hoeven geen sleutels meer uit te delen aan medewerkers, zodat ze het gebouw kunnen betreden of zich zorgen hoeven te maken of voormalige medewerkers nog wel toegang hebben. Alles kan direct vanuit het centrale platform worden beheerd. We wilden echter zien of we deze integratie nog een stap verder konden brengen. Omdat we duizenden medewerkers hebben en het een enorme taak is om hun toegangscontrole te beheren, vroegen we ons af of het nieuwe systeem dat ook zou kunnen faciliteren.

“Dit zou een onmogelijk op te lossen probleem zijn geweest met andere systemen, maar met de API van Brivo was dit zo eenvoudig als een druk op de knop. We hebben de Brivo data geïntegreerd in AFAS Software, een workforce management tool. Dus elke keer dat iemand het gebouw binnenkwam, werd hij of zij direct ingelogd in de Workforce Management Software, waardoor twee vliegen in een klap werden geslagen”, voegt Ron Pot van Fource Logistics toe. “Bovendien krijgen onze distributiecentra allemaal nachtelijke leveringen en kunnen we dit proces nu volledig op afstand beheren. We kunnen niet blijer zijn met de resultaten. Operationele efficiëntie, kostenbesparingen en gestroomlijnde processen, allemaal in één keer.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven