Ga naar hoofdinhoud

Lease blijkt ultiem groeimiddel: ‘We hebben nu een state-of-the-art dc’


Begin 2019 betrok Technische Groothandel Remmerden zijn nieuwe, lichte en ruime distributiecentrum in Rhenen. Lease gaf de technische groothandel voor de (metaalverwerkende) industrie de mogelijkheid om te groeien en de maximale efficiëntie uit de centralisatie te halen. 

Arrian Slingerland is sinds 2016 de trotse eigenaar van het familiebedrijf dat hij de afgelopen jaren flink heeft zien veranderen. “Remmerden was een gedegen onderneming die altijd hetzelfde deed en er moest flink worden gesleuteld om het bedrijf een eigentijds karakter te geven.”

De kracht van het bedrijf zit hem in de medewerkers, vertelt Slingerland: “Onderdeel van het veranderproces was de invoering van het motto ‘Gewoon doen’. Onze medewerkers staan iedere dag klaar voor onze klanten en daarmee dragen zij dat motto uit naar onze markt.”

Strategie op de schop

Arrian Slingerland: “We kunnen nu veel efficiënter leveren.”

Een andere grote stap was het ombouwen van een van de vier vestigingen tot een afhaalconcept. De Tielse vestiging werd ingezet als pilotstore en dat bleek een gouden greep. In drie jaar tijd werden daarom ook de overige vestigingen verbouwd en schakelde Remmerden over naar een compleet nieuwe distributiestrategie.

In lijn met die strategie richtte Remmerden een nieuw pand in als centraal dc. De hal werd ingericht met legbordstellingen en een entresolvloer. In dezelfde hal werden met PR 600 palletstellingen zo’n 500 opslaglocaties gecreëerd voor bulkgoederen met artikelen uit het legbordgebied, voor picklocaties voor grote en zware artikelen en voor artikelen die per pallet worden ingekocht.

Slingerland: “Door de centrale opslag en distributie kunnen we veel efficiënter leveren, hebben we een betere controle op de kwaliteit en kunnen we onze bedrijfsactiviteiten beter afstemmen.”

Slimme intralogistieke en financiële oplossing

Slingerland nam in 2019 contact op met SSI SCHÄFER. “Ons bedrijf had al ervaring met SSI SCHÄFER opgedaan bij het inrichten van ons magazijn in Barneveld. Die ervaring was positief en daarom zijn we wederom met hen in gesprek gegaan.”

Slingerland praatte ook met drie andere aanbieders, maar koos voor SSI SCHÄFER vanwege de slimme intralogistieke en financiële oplossingen: “Naast kwaliteit en prijs was ook het proces doorslaggevend. Er was een heldere communicatie, SSI SCHÄFER kwam met goede tekeningen en alles ging razendsnel en in goed overleg. Ik heb er geen omkijken meer naar gehad. Ik kan best kritisch zijn, maar ik ben heel blij met de keuze die we hebben gemaakt. Ook na plaatsing blijft de communicatie met en bereikbaarheid van SSI SCHÄFER zeer goed.”

Remmerden levert gereedschappen, bevestigingsmaterialen, aandrijftechniek, bedrijfskleding en beschermingsmiddelen.

Groeien door lease-oplossing

De oplossing die door SSI SCHÄFER werd geboden in de vorm van lease was een ander groot voordeel, legt Slingerland uit. Lease gaf Remmerden namelijk de mogelijkheid om te investeren in zijn kernactiviteiten. “Lease bood ons de financiële ruimte om te groeien en daarmee de maximale efficiëntie uit de centralisatie te halen. Daardoor hoefden wij niets uit de oude vestiging mee te nemen en konden wij een compleet nieuw, veilig en fris concept neerzetten. We hebben nu een state-of-the-art magazijn”, zegt Slingerland.

Remmerden koos ervoor om de oplossing van SSI SCHÄFER te leasen, waardoor de liquiditeit beschikbaar bleef. De restwaarde die de leasepartner van SSI SCHÄFER in de leaseovereenkomst mee-investeert, zorgt voor minder maandelijkse kosten.

Tegelijkertijd kan Remmerden in de toekomst, wanneer de omstandigheden daarom vragen, de overeenkomst aanpassen.

Aandacht voor de medewerkers

Arrian Slingerland: “Ik ben blij met de keuze voor SSI SCHÄFER.”

Naast dat het nieuwe dc de bedrijfsefficiëntie ten goede komt, heeft Remmerden ook veel aandacht voor de medewerkers. De magazijnopzet is vanuit het perspectief van de medewerkers ingericht. Centraal in het magazijn staat bijvoorbeeld een groot legbordstellingensysteem onder een entresolvloer. Hier is bewust gekozen voor een hoge entresolvloer omdat dit ruimtelijk prettig aanvoelt en dit meer lichtinval toelaat dan een lage variant. Onder de entresolvloer zijn daglichtarmaturen aangebracht, zodat zelfs diep in de gangen voor kleingoed de producten goed verlicht zijn.

Meer werkruimte in de toekomst

De entresolvloer met een oppervlakte van circa 400 vierkante meter was een bewuste keuze met het oog op toekomstige groei en uitbreidingen. Mocht Remmerden op termijn meer magazijnruimte nodig hebben, dan kan dit inpandig snel en eenvoudig worden opgelost door de modulaire systemen van SSI SCHÄFER.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven