Ga naar hoofdinhoud

Gigantisch shuttle-systeem voor Ray-Ban-brillen


Luxottica heeft in Noord-Italië een nieuw distributiecentrum geopend waar per jaar 70 miljoen brillen kunnen worden verzameld en verzonden. De brillenproducent beschikt daarvoor over een shuttlesysteem met 500.000 opslaglocaties en 450 shuttles. Voor het ontwerp en de installatie deed Luxottica een beroep op KNAPP.

Luxottica is het bedrijf achter de brillenmerken Ray-Ban en Oakley. Ook voor modemerken als Giorgio Armani, Burburry en Versace produceert en verkoopt het Italiaanse bedrijf brillen die de hele wereld overgaan. Om de snelle groei te faciliteren besloot Luxottica in het Noord-Italiaanse Sedico een volledig nieuw distributiecentrum (dc) op te zetten. Een distributiecentrum dat 300.000 producten per dag moet kunnen verzamelen en verpakken in 33.000 dozen. “De diversiteit in het aantal orders is enorm. We verzenden grote volumes naar onze regionale distributiecentra in Noord-Amerika en Azië, maar verwerken ook kleine, gefragmenteerde orders van winkels en opticiens. De kleinste orders zijn die van consumenten die online een bestelling plaatsen. Ook die moeten we kunnen verwerken in Sedico”, vertelt Andrea Lombardo, hoofd logistiek en distributie bij Luxottica.

450 shuttles

Lombardo klopte aan bij KNAPP, de magazijninrichter waarmee Luxottica al sinds 2006 samenwerkt. KNAPP heeft een oplossing ontworpen waarin een prominente rol is weggelegd voor de OSR Shuttle Evo, een automatisch opslag- en orderverzamelsysteem met een lengte van 150 en een hoogte van 12 meter. Dit systeem biedt ruimte aan bijna 500.000 voorraadbakken, terwijl 450 shuttles de in- en uitslag van de bakken verzorgen. Alle binnenkomende brillen en bijbehorende accessoires worden direct na binnenkomst op voorraad gelegd in dit shuttlesysteem.

Minder zichtbaar, maar minstens zo belangrijk is KiSoft, het warehouse management systeem van KNAPP dat de complete operatie aanstuurt. Voor elke bril berekent KiSoft de beste opslaglocatie in het shuttlesysteem, rekening houdend met de omloopsnelheid van het product. En als er een order binnenkomt, berekent KiSoft het beste moment om die te verzamelen en welke route de verzamelde producten door het distributiecentrum moeten afleggen. “KiSoft is in controle over het hele systeem”, vertelt Patrick Tona, projectmanager bij Luxottica. “Wat deze software zo speciaal maakt, is dat we die kunnen aanpassen aan onze individuele behoefte door modules toe te voegen of aan te passen.”

19 orderpickstations

Het orderverzamelproces start met het berekenen van het juiste doosformaat per order. Vanwege de variatie in het orderprofiel maakt Luxottica gebruik van dozen in elf verschillende formaten, die automatisch worden opgezet en op een tray worden geplaatst. KiSoft zorgt vervolgens ervoor dat een doos met het juiste formaat via rollenbanen bij één van de negentien ergonomisch ontworpen orderpickstations terecht komt. Daar staat een medewerker klaar om de juiste producten uit de voorraadbakken van het shuttlesysteem te pakken en in de doos te leggen. Overigens worden niet alle orders verzameld op deze negentien orderpickstations. Voor de snellopers heeft KNAPP een manueel orderverzamelsysteem met pick-to-light-technologie opgezet. 

Als een order compleet is, wordt de doos automatisch gewogen om te checken of de juiste producten en de juiste aantallen erin liggen. Ook wordt de inhoud nog eens geregistreerd met een RFID-scanner en zo nodig handmatig gecontroleerd. Vervolgens worden de grote dozen automatisch voorzien van een factuur en gesloten. De kleinere dozen worden eveneens automatisch gesloten, maar daar worden de facturen aan de buitenkant bevestigd. 

Ideale werkomstandigheden

Voor het verzendklaar maken van de orders beschikt Luxottica over verschillende oplossingen. De online orders die snel beschikbaar moeten zijn voor aflevering worden tijdelijk opgeslagen in INDU-store, het automatische buffersysteem dat bij uitstek geschikt is voor losse producten. Orders met overzeese bestemmingen worden automatisch gegroepeerd, waarbij een robot de kleinere dozen in een grote doos plaatst om veilig en efficiënt transport mogelijk te maken. Alle dozen worden tijdelijk weer opgeslagen in het OSR Shuttle-systeem totdat ze op transport moeten. Als de vrachtwagen in aantocht is, worden de dozen in de juiste volgorde uitgeslagen en door een robot op pallets geplaatst. Vervolgens zijn de orders klaar voor transport naar hun eindbestemming over de hele wereld.

Wat het project bovendien uniek maakt, is de aandacht voor de werkomstandigheden. Luxottica heeft onderzoek laten doen door KNAPP en de Universiteit van Graz naar de ideale werkomstandigheden met betrekking tot ergonomie, geluid en gebruik van de software. “De resultaten van dat onderzoek hebben we direct kunnen toepassen in het project”, verklaart Lombardo.

90 miljoen producten

Met het nieuwe distributiecentrum is Luxottica klaar voor de toekomst. Het systeem heeft voldoende capaciteit om 70 miljoen producten per jaar te verzamelen en te verzenden, waar het op dit moment nog ‘maar’ 60 miljoen producten per jaar verwerkt. “Maar we hebben rekening gehouden met uitbreiding van het systeem. Dit maakt het mogelijk om in de toekomst maar liefst 90 miljoen producten per jaar te verwerken”, legt Lombardo uit. Tona valt hem bij. “We hebben echt profijt gehad van de samenwerking met KNAPP. Daarom zullen we ook in de toekomst – als we op zoek zijn naar verbetering van interne processen – een beroep op KNAPP blijven doen.”

 Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met KNAPP

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven