Ga naar hoofdinhoud

BT Levio LWI160: Toyota komt met revolutionair nieuw truckontwerp


De nieuwste aanwinst van Toyota Material Handling is de BT Levio LWI160, een pallettruck met een revolutionair en innovatief nieuw ontwerp. De BT Levio LWI160 is de eerste meelooptruck ooit die is gebouwd rond de modulaire lithium-ion batterij-oplossing van Toyota. 

Less is more, vond Toyota Material Handling. De moed om dingen weg te laten in plaats van toe te voegen, was het motto voor het ontwerp van deze nieuwe elektrisch aangedreven pallettruck. De hele constructie van de truck is geoptimaliseerd en het batterijcompartiment is verwijderd, zodat er ruimte is voor de optimale pasvorm van alle componenten. De truck is nu zeer compact, licht én energiezuinig. 

RED-project: een nieuwe visie op het truckontwerp 

De grote kracht achter het nieuwe ontwerpconcept vormt het RED-project van Toyota Material Handling. RED staat voor het Radical Energy Design. Het RED-project is gericht op de ontwikkeling van toekomstige generaties elektrische trucks en de gedachte van Toyota is om helemáál geen batterijcompartiment te gebruiken en alternatieve locaties te zoeken voor de afzonderlijke modules.

De batterijcellen worden dus verdeeld over de truck, waardoor de totale omvang wordt verkleind, zonder dat dit ten koste gaat van het vermogen of de prestaties. Bovendien garanderen de lange levensduur en de mogelijkheden tot hergebruik van een lithium-ion batterij de waarde voor de lange termijn. 

Flexibiliteit wordt steeds belangrijker

Toyota wil alle modellen die onderdeel zijn van het RED-project aanbieden met geoptimaliseerde functionaliteiten, een compacter ontwerp en voorzien van een gestandaardiseerd energiepakket (dat eenvoudig naar wens aan te passen is). Door het aanbod te vereenvoudigen, creëert Toyota flexibiliteit, dat in de toekomst alleen maar belangrijker wordt. In bijzondere omstandigheden zijn de trucks namelijk flexibel genoeg om tussen locaties te switchen, wat essentieel is wanneer de vraag snel verandert en er korte termijn maatregelen nodig zijn. 

Volop voordelen voor montage, verpakking en onderhoud

Modulariteit is het toverwoord. Hoe ziet dat modulaire ontwerp er bij de nieuwe BT Levio LWI160 precies uit? “In de BT Levio LWI160 zijn 7 modules geplaatst, waarvan 4 aan de ene kant en 3 aan de andere. Dit biedt voordelen op het gebied van montage, verpakking en onderhoud van de truck”, legt Magnus Oliveira Andersson uit, Head of Design bij Toyota Material Handling Europe.

“Het volledige batterijpakket hoeft niet meer te worden vervangen en de modules zijn eenvoudig te verplaatsen.Voor monteurs is het onderhoud daarom eenvoudiger.” 

Makkelijker sturen en minder geluid

Het eenvoudiger kunnen onderhouden van de truck is lang niet de enige pré, aldus Oliveira Andersson: “Het erg lage gewicht van de LWI160 maakt sturen veel lichter en eenvoudiger. Door de optimale plaatsing van de batterij-onderdelen over de hele truck is de hydraulische unit nu verder van de operator geplaatst. Door het grote batterijcompartiment te elimineren, is het geluidsniveau aanzienlijk minder.”

Nieuwe BT Levio LWI160 is alleskunner

“Het is de kortste machine op de markt, dankzij het ultra-lage chassis, waardoor operators een uitstekend zicht hebben op vork en lading. Dankzij het kleine formaat en het lage gewicht is deze truck perfect te vervoeren in een vrachtwagen. Hij is ook klein genoeg voor gangpaden en krappe ruimtes, zoals het magazijn van kleine winkels en supermarkten, maar ook op tussenverdiepingen en in liften. En dankzij de schone lithium-ion batterij ook ideaal voor de voedingsmiddelenindustrie.”

What’s next voor dit modulaire ontwerp? 

Toyota Material Handling wil zich in de toekomst gaan focussen op andere magazijntrucks die worden ontworpen met het modulaire lithium-ion design als de standaard energieoplossing. Oliveira Andersson: “Daarnaast zien we enorm potentieel voor geautomatiseerde en zelfs autonome oplossingen. Op dit soort trucks zonder operator hoeven we geen rekening te houden met ergonomische aspecten. Dan kan het ontwerp radicaal anders zijn: meer gericht op communicatie in het magazijn en minder op zichtbaarheid en ergonomie.”

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van lithium-ion voor uw logistiek? Neem hier contact op met Toyota.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven