Best Practice

Soms moet je out of the box denken om vooruit te gaan. Dat heeft BITO gedaan. Het resultaat: de BITOBOX U-Turn én investering in extra productiehal. De BITOBOX U-Turn, die verandert in een handomdraai een stapelbare bak in een nestbare bak. Zo bespaart hij 64 procent opslagruimte voor lege bakken. Bovendien heeft dit stabiele lichtgewicht rechte wanden. Dat geeft hem meer binnenruimte tegenover conische modellen.

Na de EQ klapbox en de conische multifunctionele magazijnbak MB, blijft BITO met de U-Turn de successen opstapelen. Daarom wijdde het bedrijf in Duitsland een nieuwe productiehal voor kunststof containers in. En in de zomer van 2019 opent in Polen een nieuwe productiehal voor rekken. Zo blijft BITO tegemoet komen aan de verhoogde vraag naar zijn kwaliteitsproducten.

Stapelen en nesten in één
Deze bak is twee bakken in één. Hij is een klassieke stapelbak én een nestbare magazijnbak. Hoe het werkt? De kunststofbak heeft een 180° draaibeweging, de zogenaamde “U-Turn”. Daarmee maak je hem stapelbaar of nestbaar. Zo bespaar je bij de stockage van lege bakken 64 procent vloeroppervlakte. Wil je kunststofbakken op voorraad hebben? Dan kan je er dus 64 procent méér stockeren. Bovendien druk je de transportkosten bij retourzending met meer dan de helft.

Licht en stevig
Dat is nog lang niet alles. De U-Turn is ook een lichtgewicht. Orderpickers werken graag met de bak: ze hebben minder last van de rug. De U-Turn is tegelijkertijd ook een stevig baasje. Hij heeft een hoge opslagcapaciteit tot 50 kg, afhankelijk van de bodemvariatie van de container. Daarin heb je drie keuzes:

  • Een gladde, enkelvoudige bodem: bijzonder licht, geschikt voor handmatig gebruik tot 20 kg.
  • Een geribde bodem: voor zware belasting en/of geautomatiseerde magazijnen.
  • Een dubbele bodem: voor de hoogste eisen in geautomatiseerde magazijnsystemen en/of op transportbanen.

Rechte wanden voor een grotere efficiëntie

De U-Turn heeft rechte wanden. Het voordeel tegenover conische wanden? Ook al hebben ze dezelfde buitenafmetingen, verticale wanden creëren tot 20 procent meer volume. Aan de binnenkant heeft de U-Turn tot 60 mm meer lengte. Zo heb je minder containers nodig. Ook via gesloten handgrepen verhoog je het volume van de bak. Maar je kan net zo goed kiezen voor de ergonomische open handgreep. Die beschermt de handen tijdens het dragen.

Inhoud labelen
BITO levert de U-Turn in vier standaardkleuren. Zo breng je meer structuur aan in je logistiek. BITO produceert de bakkenkleur eventueel ook volgens je huisstijl. Extra functies zorgen voor nog meer inhoudsherkenning: met een ettikettasje breng je eenvoudig markeringen aan, die je snel weer kan verwijderen. En op de etikettenzone breng je gemakkelijk barcodes aan.

Handige accessoires
Wil je de inhoud van je bak extra beschermen? Een van de accessoires is het praktische oplegdeksel, dat je eventueel kan verzegelen. Waar moet je achteraf met dat deksel naartoe? Je vouwt het op en legt het op de bodem van de bak. Zo neemt het geen extra opslagruimte in beslag.

Andere features van de U-Turn: wieltjes als transporthulp. Of zakrails. Die zijn ideaal voor gebruik in de e-commerce. De te vullen zakken hou je open met de speciale handgrepen aan de zakrails.

Forse uitbreiding capaciteit
Wanneer de vraag bleef stijgen achter de stevige kwaliteitsbakken, heeft BITO de beslissing genomen meer te produceren. Eind augustus wijdde BITO een nieuwe productiehal in met een groots feest. Op de Lauterecken-site staat voortaan een nieuwe werkplaats voor de productie van kunststof containers. Totale investering: tien miljoen euro. En ook in Oost-Europa blijft het bedrijf groeien. Om ook daar meer capaciteit te creëren en tegelijk tegemoet te komen aan de verhoogde vraag wereldwijd, zet BITO in Polen een extra productielocatie voor stellingsystemen op. Medio 2019 is de site operationeel.

Voor meer informatie klik hier!

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven