Ambitieus distributiecentrum ondersteunt wereldwijd meerdere online webwinkels zonder vergaande automatisatie • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Ambitieus distributiecentrum ondersteunt wereldwijd meerdere online webwinkels zonder vergaande automatisatie


Functionele orderverzamelsystemen bestaan zelden uit één enkel systeem. Welke stellingsystemen gecombineerd worden en hoe ze gelay-out worden hangt af van verschillende factoren. Bij het Duitse EUROTAPE hebben ze dit begrepen en de samenwerking met BITO leidde tot betere prestaties van de bedrijfsprocessen en werktijdinkorting zonder vergaande investering in automatisatie.

EUROTAPE slaat 15 miljoen artikelen op
In meer dan 40 jaar bedrijfsgeschiedenis heeft EUROTAPE zich ontwikkeld van een veelzijdige dienstverlener in de home-entertainment en televisiesector tot een expert in fulfilment.

Wat had EUROTAPE nodig?
20 miljoen artikelen worden over de hele wereld verzonden. Zowel kleine orders van 4 tot 5 stuks als grote orders van 500 tot 1.500 stuks moeten worden afgehandeld en geleverd binnen de 24 uur in heel Duitsland. De continue beschikbaarheid van alle producten moet worden gegarandeerd om een snelle levering aan de klanten te garanderen.

30.000 opslaglocaties op beperkte oppervlakte
In meer dan 10.600 stukgoeddoorrolkanalen worden de diverse “small item” artikelen van de verschillende klanten opgeslagen en beschikbaar gesteld voor orderverzameling. Het verzamelen van de goederen wordt gedeeltelijk gedaan op verschillende niveaus. Het tweede niveau dient ook gedeeltelijk als bufferopslag voor pallets en kan op elk moment worden uitgebreid tot een extra pickmagazijn.

E-commerce small item picking zonder vergaande automatisering
Het orderpickproces bij EUROTAPE verloopt volledig manueel, bij een vaak wisselend assortiment en seizoensgebonden artikelen heb je hier als voordeel dat snel kan wisselen van pickplaats en opslagplaats. De doorlooptijden zijn aanzienlijk verkort dankzij integratie van de stukgoeddoorrolstellingen.

De voordelen van legbordstellingen voor EUROTAPE
De investeringskosten zijn laag in vergelijking met geautomatiseerde opslagsystemen. Het flexibel systeem is stapsgewijs uitbreidbaar volgens uw investeringscapaciteit. Met een draagvermogen tot 2.400 kg per sectie zijn ze ook zeer geschikt voor de opslag van volumineuze artikelen.
Legbordstellingen zijn het belangrijkste onderdeel bij een meerverdiepsinstallatie en dus ieder hoekje van het EUROTAPE magazijn kan volledig benut worden. Door de modulaire opbouw kunnen tal van accessoires ook achteraf nog toegepast worden. Door parallel op de verschillende verdiepingen orders te verzamelen, kan EUROTAPE nu meer orders verzamelen in dezelfde tijd. Piekmomenten worden door tijdelijk personeel opgevangen.

In het kort alle voordelen van legbordstellingen
– Starten met een grondniveau, later uitbreiden naar meerverdieps.
– Maximale benutting van magazijnoppervlakte, verkrijgbaar in vele hoogten en breedten.
– Boutloos systeem speciaal ontwikkeld voor zeer korte montagetijden.
– Picklocaties snel wisselbaar bij piekmomenten, seizoensartikelen en snel wisselende portfolio.
– Geschikt voor de opslag van de meest uiteenlopende artikelen en diverse afmetingen.
– Variant met schuine legborden ideaal voor gebruik bvb. bij producitie- en montageproces.

De illustratie hieronder toont aan dat de picking “loopafstand” kan ingekort worden door legbordstellingen te combineren met stukgoeddoorrolstellingen. Bovendien worden er gescheiden bevoorradings- en orderverzamelgangen gecreëerd wat oponthoud bij de orderpickers voorkomt en waardoor de productiviteit van elke werknemer verhoogt.

Kortere loopafstand voor de orderpickers en ruimtebesparing.
Gescheiden loopgangen: bevoorraders en orderpickers hinderen elkaar niet.

In het kort alle voordelen van stukgoeddoorrolstelling
– Belangrijke tijdwinst bij picking, minder looptijd.
– Gescheiden gangen bevoorradings- en orderverzamelzone.
– Steeds voldoende voorraad in een lopende batch.
– Meer opslagcapaciteit op een kleinere oppervlakte.
– Opslag volgens FIFO, controle op houdbaarheidsdatum.
– De producten rollen vanzelf naar de orderverzamelzijde.
– Boutloos systeem speciaal ontwikkeld voor zeer korte montagetijden.
– Hoog draagvermogen stellingkaders, buffervoorraad bovenaan mogelijk.

De klant getuigt
De combinatie van legbordstellingen en stukgoeddoorrolstellingen bewees hier al snel zijn waarde, omdat we tot 80% van alle opgeslagen small items per dag behandelen.

Holger Michael,
Operations Manager EUROTAPE

Meer informatie nodig over de verschillende mogelijkheden van gecombineerde stellingsystemen in uw magazijnen? Voor dit soort orderverzamelprojecten als EUROTAPE is BITO een vaste waarde in de markt. Bel +31 30 711 30 90 voor een vrijblijvende afspraak.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven