Ga naar hoofdinhoud

TGW heeft nieuwe ceo


TGW heeft een nieuwe ceo. De nieuwe leidsman afkomstig van Kion neemt de functie over van Harald Schröpf.

Henry Puhl is benoemd als de nieuwe Chief Executive Officer van TGW, dat onder meer het Picnic fulfilment center in Utrecht heeft ingericht.

Puhl zal vanaf februari 2024 de functie van CEO overnemen van Harald Schröpf, die de afgelopen zes jaar CEO was. Het track record en de leiderschapservaring in de automatiseringsindustrie van Henry Puhl – meest recentelijk als CTO van de Kion Group – evenals zijn sterke identificatie met de waarden van het bedrijf, gaven de doorslag aldus het Oostenrijkse bedrijf.

Martin Krauss, voorzitter van de raad van bestuur van TGW Future Private Foundation: “Met Henry Puhl hebben we een zeer gekwalificeerde en empathische leider kunnen aanwerven die een diep begrip heeft van de industrie en een indrukwekkend track record. Zijn competentie en de hoge mate van identificatie met de filosofie van onze stichting “Focus op mensen – leren en groeien” getuigen van de juiste mix van hart en geest. Deze kwaliteiten, samen met zijn sterke klantgerichtheid, maken Henry Puhl de ideale leider voor TGW Logistics en we kijken uit naar de samenwerking.”

Ervaring Puhl

Naast zijn ervaring als CTO van de KionGroup heeft Henry Puhl internationale ervaring in industriële technologie en automatisering en heeft hij een uitgebreide kennis van de gehele waardeketen.De professionele carrière van de 52-jarige omvat bekende wereldwijde bedrijven zoals de CLAAS Group en John Deere (Deere & Company).

Puhl:  “De intralogistieke sector kijkt uit naar een zeer positieve groeimarkt. TGW Logistics beschikt over state-of-the-art technologie en unieke knowhow, heeft al een zeer goede zakelijke basis in Europa en heeft veel potentieel om zich sterker te positioneren in de VS. We zullen de al begonnen transformatie in het bedrijf gebruiken om TGW Logistics naar de top van internationale spelers te tillen en optimaal gebruik te maken van marktpotentieel.”

Aftredend CEO Harald Schröpf gaat in 2024 met pensioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven