PostNL schudt organisatie op: pakketdirecteur weg • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

PostNL schudt organisatie op: pakketdirecteur weg


PostNL verschuift zijn commerciële en operationele focus verder richting e-commerce. De nieuwe strategie-aanpak is aanleiding om afscheid te nemen van pakketdirecteur Liesbeth Kaashoek.

PostNL, dat sorteercentrum 27 bouwt in Hoogeveen, schudt zijn werkwijze en organisatie op. E-commerce wordt belangrijker per 2023. De verantwoordelijkheid voor e-commerce wordt opgesplitst met Executive Committee (EC) leden voor respectievelijk commercie en voor de operatie. Ook internationaal wordt de e-commerce markt steeds belangrijker en daarom komt er een EC-vertegenwoordiger verantwoordelijk voor de internationale activiteiten van PostNL. 

E-commerce maakt nu zo’n 70% van de omzet van PostNL uit.

Personele wijzigingen

De veranderingen beteken einde loopbaan bij PostNL voor Liesbeth Kaashoek directeur Pakketten & Logistiek Benelux. Kaashoek betichtte begin dit jaar beticht de Belgische instanties van ‘willekeur’ en ‘agressiviteit’ na invallen en oppakken de Belgische topman vanwege misstanden in distributiecentra.

Ook commercieel directeur Arno van Bijnen moet op zoek naar een andere baan.

Raad van Bestuur PostNL

De samenstelling van de Raad van Bestuur, met CEO Herna Verhagen en CFO Pim Berendsen, verandert niet. Met deze voorgenomen wijzigingen zal het Executive Committee van PostNL bestaan uit de Chief Executive Officer, Chief Financial Officer, directeur E-commerce Commercie, directeur E-commerce Operatie, directeur Mail Nederland, directeur Cross Border Solutions, Chief Information Officer, directeur HR en Chief Digital Officer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven