Ga naar hoofdinhoud

Logistieke bedrijven zetten vol in op leren in de praktijk


Transport en logistieke bedrijven hebben voor een recordbedrag subsidie aangevraagd voor hun inspanningen als leerbedrijf om jong talent aan te trekken en/of gekwalificeerd personeel op te leiden.

Leren in de praktijk is in trek. Tenminste onder werkgevers. Niet raar in een krappe arbeidsmarkt. In 2023 zijn er 1.336  aanvragen ingediend door 497 bedrijven voor Subsidieregeling Praktijkleren (SPL). Het maximale subsidiebedrag dat per leerling kan worden aangevraagd, bedraagt € 2.700.

Subsidieregeling Praktijkleren

De Subsidieregeling Praktijkleren (SPL) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft als doel de kwaliteit van het beroepsonderwijs te verbeteren door studenten en deelnemers leerwerkervaring te bieden in de praktijk. Deze ervaring draagt bij aan hun opleiding en ontwikkeling en vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt. Werkgevers spelen hierbij een cruciale rol door leerwerkplekken beschikbaar te stellen.

leerbedrijf

Lees ook
Grando Logistics beste leerbedrijf: ‘Jongeren op weg helpen in het vak is prachtig’

Stimulans voor investering in jong talent

Bedrijven en organisaties die in aanmerking komen voor de subsidie kunnen financiële ondersteuning ontvangen voor de kosten die zij maken bij het begeleiden van studenten en deelnemers tijdens hun BBL-opleiding. Deze kosten omvatten onder andere de begeleiding van BBL-studenten, beschikbaarstelling van werkplekken en faciliteiten, en andere relevante uitgaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven