Logistiek bedrijfsleven en onderwijs Limburg bundelen krachten • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Logistiek bedrijfsleven en onderwijs Limburg bundelen krachten


Een aantal transport en logistiek bedrijven uit de provincie Limburg, twee ROC’s en STL heeft een convenant gesloten om gezamenlijk de sector te blijven voorzien van goed gekwalificeerde BBL-studenten.

Onderwijs en bedrijfsleven beter op elkaar aan laten sluiten, In de snel veranderende logistieke wereld is dat meer dan ooit een pré. Reden voor Limburgse bedrijven, onderwijsinstellingen en STL de krachten te bundelen.
Door de inzet van ieders specifieke inbreng op het gebied van werving, detachering, praktijkleren en opleiden, willen partijen een boost geven aan de beroepsopleidingen in transport en logistiek. In de overeenkomst is onder andere afgesproken om een Vakschool Logistiek Limburg te lanceren.

Samenwerkende partijen

De organisaties die gaan samenwerken zijn: Gilde Opleidingen, Vista College, Vakschool Logistiek Limburg (samenwerkende bedrijven*). Zoveel mogelijk bedrijven die vallen onder de cao beroepsgoederenvervoer kunnen zich aansluiten.

Boost voor BBL- opleidingen transport en logistiek

De nieuwe Vakschool Logistiek Limburg zal enorm bijdragen aan het enthousiasmeren van jongeren voor een loopbaan in onze sector. Wie hier met een opleiding begint, krijgt gegarandeerd een leerwerkplek. Door de onderwijs en bedrijfsleven nauw op elkaar aan te sluiten in de praktijk, verwachten wij minder voortijdige schoolverlaters én beter opgeleide toekomstige medewerkers. Dat is winst voor de bedrijven, de scholen én de studenten!, aldus de deelnemende partijen.

Onderwijsinnovatie in de regio

BBL- studenten uit de regio, die logistiek medewerker of Chauffeur Wegvervoer willen worden zijn vanaf het schooljaar 2023/2024 welkom. Zij gaan één dag naar school gaan en 4 dagen werken op een leerbedrijf. De docenten van de ROC’s verzorgen de lessen maar de bedrijven verenigd in de Vakschool Logistiek Limburg zullen het onderwijs faciliteren met gastlessen, excursies, materialen en kennis zodat het onderwijs maximaal aansluit op de praktijk. De leerlingen komen in dienst bij STL en worden gedetacheerd bij de deelnemende bedrijven. Ze krijgen betaald volgens de cao-beroepsgoederenvervoer en leren in de praktijk het vak logistiek medewerker. Studenten kunnen zich aanmelden via de websites van de genoemde ROC’s of STL.

*Bedrijven verenigd in de Vakschool Logistiek Limburg: Beurskens Allround Cargo (Tegelen), Cremers Coolcare (Tegelen), Janssen Distribution Services (Venlo), Kempen Transport (Venlo), Kuypers Kessel Transport en Logistiek (Kessel), Kuypers Neer (Neer), Mercuur Transport (Venlo), Int. P. Daemen Transportbedrijf (Maasbree), Transportbedrijf Simons Velden (Venlo), Thijs Logistiek (Weert), Van den Boom Transport (Weert), L’Ortye Transport & Milieu (Hoensbroek), Meulenberg Transport (Urmond), Limpens Elsloo (Elsoo), Martin Slangen Meubellogistiek (Simpelveld), Combo Logistics (Born), Reinigingsdiensten RD4 (Heerlen), Janssen Grondverzet en Transport (Maastricht).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven