GXO personeel Tilburg staakt om verbod mobiel • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

GXO personeel Tilburg staakt om verbod mobiel


Meer dan honderd werknemers van distributiebedrijf GXO in Tilburg hebben gistermiddag een werkonderbreking gehouden. Ze zijn boos omdat ze hun mobiele telefoon niet mee naar binnen mogen nemen.

Oproer bij GXO, de succesvolle logistieke afsplitsing van XPO. Werknemers zijn boos omdat ze niet hun mobiel mogen meenemen in het warehouse.

De maatregel werd volgens werknemers ingevoerd na een brand. Ze maakten toen filmpjes met hun telefoon waarop je zag dat er elektriciteitskabels in het bluswater lagen.

Brand is juist de reden waarom Edwin Atema van vakbond FNV juist wel pleit voor mobiel in het distributiecentrum. “Het is niet veilig om zonder telefoon in het grote distributiecentrum te lopen. Bij GXO in de Verenigde Staten zijn er al doden gevallen omdat niemand 112 kon bellen”, zegt Atema bij Omroep Brabant.

Bereikbaarheid zoons

Karolina Rysziliewicz heeft een vast contract bij GXO. Ze doet haar werk graag maar snapt niets van het mobieltjesverbod. “Ik heb twee zoons van 10 en 14. De ene is autistisch en de andere heeft epilepsie. Ik wil mijn telefoon hebben om contact met mijn man te houden”, zegt ze. “Nu ben ik steeds met mijn gedachten bij hen en kan ik niet rustig werken.”

Gisteren zat Rysziliewicz om de tafel met de vakbond en de directie van GXO. Vandaag, net voor de werkonderbreking, bleek dat GXO een uitzondering wilde maken voor werknemers uit Oekraïne en voor mensen die zieken in de familie hebben; zij mogen hun telefoon wel meenemen. Maar de vakbond wil geen uitzonderingen.

Definitieve oplossing

Vakbond FNV heeft de directie nu voorgesteld om tien dagen toe te staan dat iedereen een mobieltje meeneemt. In de tussentijd moet er een definitieve oplossing komen. GXO weigert dat. Het bedrijf is wel bereid de kluisjes waarin de telefoons moeten worden gelegd beter te beveiligen. Nu worden de toestellen soms gestolen.

De FNV is niet tevreden en zegt dat de stakingsbereidheid onder de werknemers groot is. De vakbond gaat ook nog via H&M druk zetten op GXO; het kledingbedrijf is een grote klant van het concern. Warehouse Totaal heeft GXO om commentaar gevraagd, maar dat is niet gegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven