Gehandicapten aan de slag in logistiek: XPO Logistics scoort hoog • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Gehandicapten aan de slag in logistiek: XPO Logistics scoort hoog


In de Verenigde Staten wordt ieder jaar de zogeheten Disability Equality Index (DEI) gepresenteerd. Die index laat zien welke bedrijven relatief gezien de meeste werknemers in dienst hebben die kampen met een handicap.

De DEI is in 2015 gelanceerd om meer gehandicapten aan een baan te helpen in Amerika. “Het is een belangrijk onderdeel van ons werk om de rechten te verdedigen van de 60 miljoen Amerikanen met een handicap”, vertelt Maria Town, de voorzitter en CEO van de Amerikaanse Vereniging van Mensen met een Handicap (AADP).

Town: “We willen de belemmeringen voor de toegang tot een baan in de technologie en gezondheidszorg wegnemen.”

XPO Logistics blinkt uit

Een van de bedrijven die goed scoort op de DEI is XPO Logistics. De logistiek dienstverlener kreeg een score van 90 op 100. 

LaQuenta Jacobs, Chief Diversity Officer bij XPO Logistics, is blij met het resultaat: “We zijn toegewijd om onszelf op dit gebied voortdurend te verbeteren om ervoor te zorgen dat onze medewerkers gedijen in hun authenticiteit.”

XPO Logistics laat medewerkers met een arbeidsbeperking, waar dat kan, hetzelfde werk doen en beloont hen ook gelijk. Tevens krijgen deze medewerkers persoonlijke mentoren tot hun beschikking en worden ze extra in hun werkzaamheden ondersteund.

Wat doet u om medewerkers met een arbeidsbeperking te laten functioneren in uw magazijn? Deel uw verhaal met Warehouse Totaal door te mailen naar warehousetotaal@eisma.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven