Ga naar hoofdinhoud

Dit is beste leerbedrijf van het jaar


Drie bedrijven maakten nog kans op de titel Beste Leerbedrijf van het Jaar in de sector transport en logistiek. De winnaar komt uit Bodegraven.

Wie wordt de opvolger van Grando Logistics dat vorig jaar de prijs won?  Dat was de vraag die donderdag beantwoord is geworden.

Winnaar leerbedrijf

Steenbergen Transport is bekroond met de titel Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2023. Het bedrijf is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in 24-uursdistributie binnen de Benelux. Het hoofdkantoor staat in Bodegraven. Verder heeft het bedrijf vestigingen in Venlo en Meppel en in het Belgische Chaineux en Wommelgem. Steenbergen Transport telt driehonderd werknemers en begeleidt dit jaar op de vestiging Bodegraven vier BBL-studenten.

In het juryrapport wordt Steenbergen Transport geprezen als een ideaal leerbedrijf, waar de ontwikkeling van de student centraal staat. Elke student krijgt de tijd om in een eigen tempo het leerwerktraject af te ronden. Juryvoorzitter Gabby Delhaas: “Studenten vertelden openhartig hoe zij als persoon groeien en waar zij tegenaan lopen. Dit maakt wel duidelijk, dat je als student bij Steenbergen alle ruimte krijgt en mag zijn wie je bent.”

Zilver leerbedrijf

Steenbergen wordt op de voet gevolgd door de nummers 2 en 3: Van Berkel Logistics en H.Essers.

Van Berkel Logistics is een Brabants familiebedrijf, gespecialiseerd in intermodaal containervervoer over water en land alsmede in de op- en overslag van bulkgoederen (bulklogistiek). Het bedrijf heeft drie overslaglocaties in Veghel, Cuijk en Oss. De vestiging Veghel telt honderd werknemers en zes BBL-studenten.  Wat de jury zeer aansprak, waren de kernwoorden die de bedrijfscultuur bij Van Berkel typeren: ‘oprechte aandacht voor elkaar, vertrouwen opbouwen en goed voor elkaar zorgen. Daarvan profiteren ook studenten volop.’ Gabby Delhaas, voorzitter STL: ‘Bij Van Berkel kunnen medewerkers en studenten door oprechte aandacht en zorg voor elkaar helemaal tot bloei komen.”

Derde plaats

Op de derde plaats is geëindigd H.Essers. H.Essers uit Bergen op Zoom is onderdeel van het gelijknamige Belgische moederconcern. H.Essers heeft in Bergen op Zoom zo’n honderdvijftig medewerkers en vijftien BBL-studenten. De vakjury: “H.Essers is al vele jaren achtereen een heel goed leerbedrijf. Studenten die een BBL-opleiding volgen in de logistiek of tot chauffeur wegvervoer weten het bedrijf jaar in jaar uit te vinden, mede dankzij de uitstekende relaties die H. Essers met de scholen onderhoudt.”

De verkiezingen Beste Leerbedrijf ingesteld wordt georganiseerd door SBB en voor de sector transport en logistiek door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven