Ga naar hoofdinhoud

Dit wordt de nieuwe topman van Deutsche Post DHL


Deutsche Post DHL Group krijgt een nieuwe topman. Frank Appel heeft zijn contract verlengd, maar vertrekt in 2023 definitief. Nederlander Oscar de Bok, ceo supply chain heeft zijn contract ook verlengd.

Er komt een nieuwe ceo bij Deutsche Post DHL Group, dat recent een nieuwe sorteertechniek voor kleine pakketten introduceerde. Frank Appel stapt in mei 2023 op als topman van het megaconcern.

Nieuwe leidsman DHL

Tobias Meyer, zal de functie van ceo van DPDHL Group overnemen. Meyer kwam in 2013 bij het bedrijf en heeft een breed scala aan functies bekleed, waaronder Head of Corporate Development, Chief Operations Officer bij DHL Global Forwarding en Head of Operations and IT bij Post & Parcel Germany. Sinds maart 2019 is hij CEO van Post & Parcel Germany en lid van de raad van bestuur van DPDHL.

Lees ook
DHL zet fors in op autonome heftrucks wereldwijd

Frank Appel

Frank Appel: “Na zorgvuldige afweging heb ik besloten niet nog een volledige ambtstermijn aan te blijven. Met Tobias Meyer hebben we een topmanager en een geweldige collega om op te volgen als de volgende CEO van DPDHL Group.”

Als onderdeel van een soepele overgang zal Tobias Meyer in juli 2022 de Corporate Function Global Business Services van Frank Appel overnemen en zijn rol als CEO Post & Parcel Germany overdragen aan Nikola Hagleitner, momenteel Chief Sales Officer bij Post & Parcel Germany.

“Logistieke krachtpatser”

Nikolaus von Bomhard, voorzitter van de raad van commissarissen van Deutsche Post AG: “Wij danken Frank Appel voor zijn steun om deze naadloze overgang te verzekeren. De prestaties van Frank Appel tijdens zijn meer dan 13 jaar aan de top van DPDHL Group waren uitstekend. Hij maakte van het bedrijf een toonaangevende wereldwijde logistieke krachtpatser die mensen en markten met elkaar verbindt en zo wereldwijde handel mogelijk maakt. Onder leiding van Appel heeft het bedrijf het ene record na het andere geplaatst. Deutsche Post DHL Group heeft veel aan hem te danken.”

Oscar de Bok blijft langer

Daarnaast heeft de Raad van Commissarissen ook het contract met Oscar de Bok, CEO DHL Supply Chain, met nog eens vijf jaar verlengd tot 30 september 2027.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven