Ga naar hoofdinhoud

Definitief geen stakingen meer bij distributiecentra Albert Heijn

Het regionaal DC van Albert Heijn in Zaandam.

De deal is done. Werknemers in de distributiecentra van Albert Heijn zijn akkoord gegaan met het nieuwe loonbod en de arbeidsvoorwaarden. Stakingen bij Albert Heijn zijn daarmee definitief voorbij.

Maanden onderhandelen, dagenlang staken met als gevolg lege winkelschappen, maar de de strijd is gestreden. De leden van de vakbonden zijn akkoord gegaan met de deal die begin mei werd gesoten tussen Albert Heijn en de vakbondsorganisaties. Stakingen in de distributiecentra zijn hiermee definitief voorbij.

Loonsverhoging

De drieduizend werknemers in de distributiecentra van Albert Heijn krijgen een loonsverhoging van 10 procent. De afgesproken loonsverhoging geldt niet alleen voor medewerkers in vaste dienst, maar ook voor uitzendkrachten. De toeslagen voor ’s nachts en in het weekend blijven onveranderd. AH was eerder nog van plan die toeslagen aan te passen. Verder krijgen uitzendkrachten meer zekerheid in hun roosters. Zo moeten uitzendkrachten hun rooster voortaan twee weken van tevoren krijgen en daar mag dan niets meer in gewijzigd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven