DACHSER steunt getroffen gezinnen in Oekraïne • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DACHSER steunt getroffen gezinnen in Oekraïne


Naast logistieke dienstverlening heeft DACHSER oog voor het lot van getroffen gezinnen in Oekraïne. Samen met Terre des Homme start het concern een gezamenlijk project om kinderen en ouders met therapeutische hulp te ondersteunen hun oorlogstrauma’s te verwerken.

In augustus 2022 starten DACHSER en terre des hommes een gezamenlijk project in de Oekraïense steden Kharkiv, Dnipro, Lviv en Uzhhorod.

De oorlog in Oekraïne woedt nu al meer dan vier maanden. Ongeveer 15 miljoen mensen hebben hun huizen moeten verlaten en zijn naar het oosten en zuiden van het land gevlucht. Meer dan 8 miljoen mensen leven momenteel ontheemd in andere delen van Oekraïne.

Veel gezinnen zijn verscheurd door de oorlog. Als gevolg daarvan moeten kinderen en tieners niet alleen het hoofd bieden aan een geheel nieuwe omgeving, maar ook aan de afwezigheid of zelfs dood van hun ouders en andere verzorgers. Aangezien het einde van deze extreme situatie nog niet in zicht is, kan Oekraïne geen laagdrempelige psychosociale of therapeutische behandelingsmogelijkheden bieden.

Er staat een internationaal team van 20 psychotherapeuten klaar om de slachtoffers te ondersteunen. Voorlopig ligt de nadruk op Dnipro en Kharkiv en de westelijk gelegen steden Lviv en Uzhhorod die bijzonder grote aantallen vluchtelingen opvangen.

Duurzame sociale betrokkenheid

“De oorlog in Oekraïne veroorzaakt onmeetbaar menselijk leed, vooral bij gezinnen die te maken hebben met geweld en uit elkaar worden gescheurd”, zegt CEO Burkhard Eling van Dachser. “Onze eerste prioriteit was ervoor te zorgen dat de mensen in Oekraïne rechtstreeks goederen en voedsel kregen. Nu moeten we gevluchte kinderen en tieners helpen met psychosociale zorg. Als familiebedrijf willen we nu een duurzame, langdurige verbintenis aangaan met sociale doelen in Oekraïne.”

DACHSER heeft toegezegd om tegen eind 2023 in totaal 160 duizend euro aan het project te schenken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven