Ga naar hoofdinhoud

Volop stakingen bij distributiecentra supermarkten België


Het stakingsvirus grijpt om zich heen bij onze zuiderburen.  Vandaag wordt er in diverse distributiecentra van supermarkten actie gevoerd. Meer stakingen zijn al aangekondigd.

Stakingen bij distributiecentra; Albert Heijn had er vorig jaar mee te kampen. Nu gebeurt het op veel grotere schaal in België. Vandaag wordt er onder meer gestaakt bij de dc’s van Aldi in Heusden-Zolder, Turnhout, Zemst, Roeselare en Villeroux. Ook bij het depot van Colruyt in Halle zijn er blokkades, Bij het distributiecentrum van Spar – ook een onderdeel van de Colruyt-groep – in Mechelen wordt er wel nog gewerkt, maar zouden er wel personeelsvergaderingen plaatsvinden, meldt deMorgen.

Staking Delhaize

Bij het distributiecentrum van Delhaize in Zellik zijn er ook veel stakende arbeiders In het depot van de supermarktketen in Ninove zijn de werknemers wel aan de slag, al vinden ook daar personeelsvergaderingen plaats en gaan er pamfletten rond.

De staking is het gevolg van de in het slop zittende onderhandelingen met de werkgevers over een koopkrachtpremie in de sector.

Nieuwe stakingen

Op 22 november zijn er opnieuw acties aangekondigd. De kans is aanwezig dat supermarktketens in België ook tijdens de feestdagen eind dit jaar gaan staken. Een sociaal conflict houdt de gemoederen in de sector van supermarkten en grote winkelketens al langere tijd bezig. Vorige week was het al raak bij verschillende distributiecentra van een aantal supermarkten waaronder bij Delhaize. Bij de supermarktketen is al maandenlang een conflict aan de gang over de verzelfstandiging van 128 eigen winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven