Ga naar hoofdinhoud

Begra heeft nieuwe ceo


Magazijninrichter Begra Group uit Oss heeft een nieuwe ceo. Jorg Zwaans heeft zijn leidersschapsfunctie overgedragen.

Lars de Kock heeft per 1 februari de functie van Jorg Zwaans overgenomen. Met De Kock aan het roer zet Begra Group verder in op onder andere e-commerce en internationalisering.

De Kock is enthousiast over zijn nieuwe rol: “Begra heeft een sterke marktpositie en onderscheidt zich met een zeer professionele aanpak. Een uitstekend fundament voor verdere groei. Met mijn ervaring in e-commerce en internationale expansie zie ik volop kansen voor Begra Group. Ik voel me bevoorrecht om het stokje van Jorg over te nemen.”

Ruimte maken

Begra Group groeit al jaren fors en staat aan de vooravond van een aantal strategische keuzes. Die vragen volgens Zwaans om specifieke ervaring en een ander type management. “Daarom voelt het voor mij als een heel logisch moment om ruimte te maken. De Kock heeft bij diverse bedrijven bewezen dat hij precies over die kwaliteiten beschikt die Begra Group de komende jaren nodig heeft.”

Lars de Kock

Trots

Als aandeelhouder blijft Zwaans het management op de achtergrond adviseren. Verder gaat hij zich nadrukkelijker richten op onroerendgoedprojecten en participaties in veelbelovende bedrijven. “Ik ben trots op de mijlpalen die we hebben bereikt, maar misschien nog wel trotser op onze bedrijfscultuur. De medewerkers vormen een echte community. Natuurlijk ben ik ook mijn pa dankbaar, want zonder hem was deze weg een stuk langer geweest.”

Over Begra

Begra Group is gestart in 2002 en bestaat uit zeven bedrijven die zich bezighouden met de diverse aspecten van magazijninrichting. In 2007 nam Zwaans de groep over van zijn vader. Onder zijn leiding groeide Begra Group uit tot een van de grootste leveranciers van magazijnstellingen in Nederland. Met het oog op de groeiambities van Begra Group nam Plain Vanilla Investments in september 2020 een belang in het bedrijf. Begra Group telt zo’n tachtig medewerkers en heeft een omzet van ruim 30 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven