Acties distributiecentra Albert Heijn lijken onvermijdelijk • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Acties distributiecentra Albert Heijn lijken onvermijdelijk


Albert Heijn kan acties verwachten bij hun distributiecentra. De vakbonden voeren de druk op en eisen onder andere fors meer salaris. Gaat AH niet akkoord dan dreigen er lege schappen.

De kans dat er wordt gestaakt bij de distributiecentra van Albert Heijn neemt serieus toe. De CAO-onderhandelingen tussen lopen allesbehalve soepel. De vakbonden hebben de supermarktreus een ultimatum gesteld om aan hun CAO-eisen te voldoen. Zo niet dan volgen er acties.

Actiebereidheid

Shefania Sewbaks, cao-onderhandelaar voor FNV Handel: “De directie vindt dat ze met 6% extra salaris in april en 2% per januari een passende loonsverhoging biedt die recht doet aan de inzet van de DC-werkers. Wij vinden dit veel te weinig. En dat vinden de mensen zelf ook. Zij zijn bijna allemaal bereid om in actie te komen.”

Wilde stakingen in Pijnacker en Tilburg

Dat de werknemers het menen, bleek begin deze maand al. Toen legden de mensen in het grootste logistiek centrum van Albert Heijn in Pijnacker twee dagen achter elkaar spontaan het werk neer. Ook in Tilburg was er een wilde staking. 

14,3% en € 100 bruto per maand

De FNV en CNV eisen een cao die loopt tot 15 april 2024 en minstens 14 salaris erbij, plus € 100 bruto per maand. De lonen moeten bovendien voortaan meestijgen met de inflatie (automatische prijscompensatie). FNV wil dat de toeslagen voor werken op de zondag blijven. Deze wil Albert Heijn met de helft verminderen. CNV zet in op de instroom van nieuwe, vaste collega’s.
Sewbaks: ” Wij weigeren om verslechteringen af te spreken. Helemaal als je bedenkt dat de eigenaren en de aandeelhouders alleen maar rijker worden. De top krijgt er zelf 13% bij.”


Bij de distributiecentra van Albert Heijn werken zo’n 4.000 mensen, in Geldermalsen, Pijnacker, Tilburg, Zaandam en Zwolle en Hoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven