Twijfels over juiste orderpicktechniek? Testen kan nu in het Picking Lab • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Twijfels over juiste orderpicktechniek? Testen kan nu in het Picking Lab


Er zijn diverse manieren om orders te picken in het warehouse. Maar welke is het meest geschikt voor jou operatie?  Om beter antwoord te krijgen op die vraag, heeft Fraunhofer het Picking Lab geopend.

Slimme databrillen, de klassieke picklijst met scanner of voicepicking; er zijn veel manieren om orders te picken. Wie twijfelt over de juiste keuze kan nu de diverse technieken testen in het Picking Lab van Fraunhofer.

Orderpicktechnieken

Het zogenoemde Picking Lab, opgezet als onderdeel van het “Logistics and IT Performance Center” in Dortmund, moet bedrijven helpen bij het vinden van de meest geschikte technologie voor hun magazijn.

In het lab kunnen de verschillende orderpicktechnieken worden getest en vergeleken. Hiervoor zijn stellingkasten met verschillende containers opgesteld om realistische en gestandaardiseerde testomstandigheden te creëren.

Exoskelet

Mechanische hulpsystemen zoals exoskeletten, die de fysieke belasting van werknemers moeten verlichten, worden ook getest in het Picking Lab, ongeacht de fabrikant. Last but not least zijn de wetenschappers van plan om in samenwerking met de TU Dortmund een evaluatiemodel te maken voor de verschillende picktechnologieën.

Logistieke hard- en software

Daarnaast evalueren ze verschillende magazijnbeheersystemen. Bedrijven kunnen het Picking Lab gebruiken als basis om beslissingen te nemen over de juiste hard- en software in hun pickmagazijn en er kunnen ook bezoekersdagen of workshops gehouden worden.

Partners Picking Lab

Als onderdeel van het Picking Lab werkt Fraunhofer IML samen met verschillende bedrijven: De partners zijn onder meer de WMS-provider Logistics Reply, de WMS- en pick-by-voice-provider ProLogistik, de pick-by-light-provider Crosscan en de aanbieder van opslag- en bedieningsfaciliteiten Bito, dat een soortgelijk testcentrum heeft opgezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven