TVH breidt warehouse van de toekomst uit vóór de toekomst • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

TVH breidt warehouse van de toekomst uit vóór de toekomst


TVH groeit, en de logistiek groeit mee. Reden voor de specialist in heftruckonderdelen om zijn nieuwste distributiecentrum alweer uit te breiden. Het stapelbare shuttlesysteem krijgt er dertien gangen bij waardoor de opslagcapaciteit qua bakken wordt verdubbeld.

TVH groeit hard en de logistiek groeit hard mee. Manueel picken is bij ‘s-werelds grootste leverancier van onderdelen voor material handling jaren terug al vervangen door verschillende opslag- en orderverzamelsystemen, waaronder miniloads, parallel picking, goods-to-man, legbordstellingen en orderconsolidatie-systemen. De nieuwste loot aan de stam is een gigantisch shuttlesysteem in een hightech geautomatiseerd dc, die niet zonder slag of stoot (zie kader) is gerealiseerd in 2018-2019 in samenwerking met TGW en medio 2020 in gebruik is genomen. Het warehouse is 12.000 vierkante meter groot verdeeld over vijf verdiepingen. Hier worden onderdelen opgeslagen, maar worden orders gepickt, verpakt en verzonden. 

Het nieuwe dc, naast het hoofdkantoor in Waregem, waarvandaan klanten in Azië, Europa en Afrika worden voorzien van onderdelen, is geschikt voor producten die in een standaard Euronormbak passen. Het nieuwe pand is fysiek gescheiden van het voormalige dc. De twee distributiecentra zijn technisch, via lopende banden aan elkaar gekoppeld.

Shuttlesysteem

Waar het oude dc veel verschillende pick- en opslagsystemen kent (miniloads, parallel picking, goods-to-man, legbordstellingen) heeft TVH in het nieuwe deel enkel een shuttlesysteem. TVH heeft voor shuttle gekozen boven miniload vanwege de capaciteit. Het shuttlesysteem telt 13 gangen met per gang 51 lagen. Iedere gang heeft 20 shuttles. Deze zijn samen goed, doordat bakken gestapeld kunnen worden,  voor de opslag van 350.000 bakken; 50,000 minder dan initieel voorzien. Reden is dat TVH meer groter formaat bakken gebruikt omwille van de type goederen dan gepland. Kris Thermote, logistiek directeur van TVH: “We gebruikten in eerste instantie 40 procent lage bakken. De medium en hoge bakken waren beiden goed voor 30 procent van het totale aantal. Het aantal grote bakken is verhoudingsgewijs wat toegenomen wat de opslagcapaciteit heeft verminderd. Maar door het stapelen hebben we onze opslagcapaciteit significant omhoog gehaald op dezelfde footprint.

Groeicijfers TVH

Opslagcapaciteit of beter gezegd; het gebrek daaraan is ook de reden dat TVH ruim drie jaar na oplevering alweer een uitbreiding heeft gepland.

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven