TBWB viert 45-jarig jubileum • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

TBWB viert 45-jarig jubileum


14 februari 2022 markeert een historische gebeurtenis voor TBWB. Technisch Bureau West-Brabant bestaat precies 45 jaar.

TBWB, specialist in automatisering van interne logistieke processen bestaat op de dag af 45 jaar. De logistieke wereld is sinds dien sterk veranderd, de familie is gebleven. Wat begon met de installatie van een transportband voor 1100 gulden is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een gerenommeerd adviesbureau op het gebied van op industriële automatisering, gespecialiseerd in de interne logistiek.

Het begin

Henk Friederichs startte het bedrijf op 14 februari 1977 een bedrijf dat zich toe ging leggen op de ontwikkeling van besturingensystemen voor machines en later voor logistieke installaties. Het voormalige benzinestationnetje aan de Rijksweg in Dorst diende als kantoor,  tegenwoordig wordt hier de administratie gehuisvest.

PLC opkomst

Na enkele eerste woelige jaren krijgt TBWB  vaste grond onder de voeten. De opkomst van de eerste Programmable Logic Controller (PLC) vervangt de elektromechanica van de jaren 70. TBWB gebruikt deze nieuwe technologie al snel om sorteersoftware te schrijven op basis van schuifregisters.

System integrator

Begin jaren 80 komen ook PC’s in opkomst voor de invoer van gegevens.  TBWB omarmt digitale techniek in de automatisering. In de zero’s  maakt TBWB een strategische zwaai door zelf als system-integrator complete projecten aan te nemen. Er wordt software voor WCS, WMS en MES ontwikkeld en er wordt extra kennis opgedaan op het gebied van machines en complete systemen.

Het werkveld is Brabant allang ontgroeid. TBWB is actief in Europa, Azië en in Afrika. Onveranderd blijft het familiekarakter. Zoon Bart, de huidige directeur, volgt april 2009 vader Henk op. Zus Jikke Friederichs is vandaag de dag hoofd HR.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven