Start derde Nationaal Onderzoek Heftruckchauffeurs • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Start derde Nationaal Onderzoek Heftruckchauffeurs


Het groot nationaal onderzoek onder heftruckchauffeurs is weer gestart. Doel is om inzicht te krijgen in waar de chauffeurs tevreden dan wel ontevreden over zijn. De resultaten helpen om de intern transportwereld te verbeteren.

Het is voor de vierde keer dat een dergelijk groot onderzoek wordt uitgevoerd onder heftruckchauffeurs. Het onderzoek vindt plaats middels een vragenlijst die online beschikbaar is voor alle chauffeurs van intern transportmiddelen. De vragen gaan elk onderzoek onder andere in op veiligheid in het magazijn, interne communicatie en procedures. BLOM opleidingen heeft dit jaar een nieuw gedeelte aan het onderzoek toegevoegd betreffende arbeidsmarktkrapte en robotisering. De opleider wil mede met het onderzoek achterhalen of robotisering voor ontslagen zorgen binnen de wereld van intern transport en of deze invloed hebben op de veiligheid in het magazijn. Ook zijn er dit jaar vragen over de impact van Corona, ergonomie en deugdelijk materieel in magazijnen opgenomen.

Chauffeurs die willen deelnemen aan het onderzoek, kunnen dit tot 31 augustus hier doen.

De resultaten van het onderzoek publiceert BLOM opleidingen in september.

Oplossingen vanaf de werkvloer

BLOM opleidingen vindt het belangrijk dat heftruckchauffeurs de kans krijgen om hun stem te laten horen. Maarten Dullaert, commercieel manager bij BLOM opleidingen: “Veel zaken worden op managementniveau besproken, maar veel knelpunten spelen zich op de werkvloer af. Met dit onderzoek willen we in kaart brengen waar chauffeurs precies tegen aanlopen, maar ook welke verbeterpunten en oplossingen ze aandragen.”

Gedrag  en bewustwording moet beter

Het afgelopen jaar heeft de Nederlandse Arbeidsinspectie maar liefst 3482 meldingen van ernstige arbeidsongevallen ontvangen, waarvan 23 dodelijke ongevallen in sectoren industrie en vervoer/opslag. “Gedrag en bewustwording kan en moet beter. Als opleider voelen we ons verantwoordelijk voor het gedegen opleiden van onze cursisten. We weten alleen niet altijd goed waar ze tegenaan lopen als ze terug zijn op de werkvloer. We hopen met het onderzoek niet alleen onszelf, maar ook alle bedrijven in de transport en logistiek meer inzicht te geven in wat er speelt op de werkvloer en wat beter kan”, aldus Dullaert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven