Smart Pallet Mover: nieuwste palletbeheersysteem van Interroll • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Smart Pallet Mover: nieuwste palletbeheersysteem van Interroll


Interroll introduceert de Smart Pallet Mover, een nieuw palletbeheersysteem dat met name uitblinkt in zijn flexibiliteit en modulariteit. 

De Smart Pallet Mover is een palletbeheeroplossing voor het automatiseren van pallettransport in de omgeving van productiemachines en voor productiegerelateerde picking- en sequencingprocessen.

Gewicht tot 1000 kilo

De SPM is ontworpen voor het transporteren, sorteren en bufferen van dozen of pallets met een gewicht tot 1000 kilo. Het is een mobiel en autonoom werkend materiaalstroomsysteem dat bijvoorbeeld kan worden gebruikt als kostenefficiënte aanvulling op of vervanging van vorkheftrucks of automated guided vehicles (AGV’s).

De Smart Pallet Mover bestaat uit verschillende modules. Centraal staat een mobiele unit (SM1000 Mover) die onder de niet-aangedreven transportsecties doorloopt en daarop liggende pallets verplaatst. Een transferwagen (SM2000 Transfer Car) die over een rail rijdt, kan de pallets tussen parallelle transportsecties transporteren.

“Met deze platformoplossing, ongeëvenaard op de wereldmarkt, boren wij voor onze klanten en gebruikers het omvangrijke productiviteitspotentieel aan dat door het productiegerelateerde automatiseren van palletbeheer wordt geboden. Een gebruiksvriendelijke 3D onlinetool, de SPM Layout Configurator & Pallet Flow Simulator, zorgt voor snelle en eenvoudige systeemconfiguratie en voor computersimulatie van de geplande werking”, aldus Jens Strüwing van Interroll.

Korte ROI

De flexibiliteit van deze innovatieve oplossing, het gebruik van bewezen technologieën en de zeer korte terugverdientijd garanderen dat gebruikers hun concurrentiepositie aanzienlijk kunnen verbeteren. De Smart Pallet Mover is eenvoudig te installeren, te bedienen en te onderhouden. 

Plug-and-play

De modulaire plug-and-play oplossing kan dus zonder langdurige productieonderbrekingen in bedrijf worden genomen, ook bij moderniseringsprojecten. Netwerkmogelijkheden op basis van wereldwijde datastandaarden, zoals REST API en JSON zorgen voor maximale compatibiliteit en gebruiksgemak. De transportbandmodules kunnen, indien nodig, zeer eenvoudig opnieuw worden geconfigureerd. Dankzij in hoogte verstelbare steunen is zelfs installatie van het systeem op oneffen vloeren mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven