Ruimte in distributiecentrum slimmer benutten? Beumer lanceert ‘Slope Compensation’ • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Ruimte in distributiecentrum slimmer benutten? Beumer lanceert ‘Slope Compensation’


Minder ruimte meer efficiency. Dat is in het kort wat Beumer wil realiseren met zijn nieuwste functie ‘Slope Compensation’.

Het slim benutten van je warehousecapaciteit is altijd al een belangrijk punt geweest. Nu magazijnen vaker meerdere kanalen bedienen, het toenemende vraagstuk over duurzaamheid en de steeds luidere roep om minder verdozing, kan het helemaal geen kwaad om kritisch te kijken naar het optimaal benutten van je capaciteit.
Mede in dit licht lanceert Beumer Slope Compensation voor zijn conveyorsysteem. De intralogistieke reus presenteerde de innovatie op de LogiMat. Tijd om er dieper in te duiken met Oliver Schopp, sales director, Beumer.

Wat is Slope Compensation?
“Slope Compensation is de mogelijkheid om een loopsorter in een zeer korte tijd op niveau te brengen. Waar de meeste sorters geleidelijk met 10 graden hellen, maakt de Slope Compensation van de Beumer Group het mogelijk om het loopsorteersysteem met 25 graden te hellen.”

Wat zijn de voordelen voor een magazijn?
“Het maximaliseren van het gebruik van magazijn- en distributieruimte is belangrijk voor het runnen van een efficiënt bedrijf. Daarom werken veel faciliteiten met één of meer niveaus in het magazijn of distributiecentrum om de vierkante meters van het gebouw uit te breiden. Een lussorteersysteem bedient vaak een of meer niveaus en hoe sneller het systeem naar een ander niveau kan klimmen, hoe minder ruimte het inneemt. Door de Slope Compensation toe te voegen aan het ontwerp van een sorteersysteem, zijn de systeemontwerpers van de Beumer Group erin geslaagd de footprint van sommige systeemlayouts met 50% te verminderen.”

Is het een optie of standaard bij de BF sorter?
“Een optie. De optie maakt deel uit van ons modulaire BG Sorter platform en de functie kan worden ontworpen binnen een standaard BG Sorter lay-out.”

Waar moet een magazijn aan voldoen om het systeem te implementeren?
“Niets anders dan de noodzaak om het gebruik van een sorteersysteem op verschillende niveaus (vloeren of tussenverdiepingen) te optimaliseren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven