Rhenus plaatst mega-order: meer dan 100 trucks naar Tilburg • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Rhenus plaatst mega-order: meer dan 100 trucks naar Tilburg


Rhenus Contract Logistics heeft een grote order geplaatst voor intern transportmaterieel, software, diensten en after sales service. De totale order omvat meer dan 100 trucks, waaronder vorkheftrucks, pallettrucks, reachtrucks en orderverzamelaars.

Het transportmateriaal werd binnen een tijdsbestek van drie maanden geleverd op twee locaties in Tilburg. De levering vereiste een strakke planning. De trucks en verzamelaars moesten enerzijds op tijd worden overgedragen aan de logistiek dienstverlener, anderzijds diende er ook voldoende tijd te zijn om het personeel van Rhenus te trainen in het gebruik van de hulpmiddelen.

Met investering kosten besparen en productiviteit verhogen

Het besluit om de investering in 2020 te doen, toch een jaar dat in het teken stond van de grote corona-uitbraak, is genomen op basis van een grondige analyse. Daarbij lag de focus op de rol van de interne transportvloot als onderdeel van het continue verbeterprogramma bij Rhenus Contract Logistics in Nederland. Uit de analyse bleek dat de modernisering en de extensieve uitbreiding van de vloot zou kunnen leiden tot aanzienlijke besparingen in kosten en productiviteit.

“Fabrikanten van orderverzamelmateriaall hebben grote vooruitgang geboekt op het gebied van ergonomie, energieverbruik, batterij- en wagenparkbeheer. Die vooruitgang willen we ten goede laten komen aan onze klanten”, legt Alphons van Erven, Senior Vice President van Rhenus Contract Logistics Nederland, uit.

Keuze voor Still en Toyota

Een business case leidde tot de selectie van de fabrikanten Still en Toyota. Met deze bedrijven heeft Rhenus in Nederland bovendien al een langdurige zakelijke relatie. “In ons voortdurende streven naar operationele verbeteringen zal de aanschaf van deze apparatuur de productiviteit, energie-efficiëntie en medewerkerstevredenheid verhogen”, aldus Alphons van Erven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven