Nieuwe opzet verpakkingsbeurs pakt goed uit • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe opzet verpakkingsbeurs pakt goed uit


De eerste combi-editie van Packaging Innovations en Empack op 10, 11 en 12 april in Jaarbeurs Utrecht is volgens de organisator Easyfairs succesvol verlopen. In totaal kwamen 12.400 verpakkingsprofessionals op de verpakkingsbeurs af. Packaging Innovations ontving met ruim 3.200 brand owners, marketeers, designers en verpakkingsmanagers en -inkopers een record aantal bezoekers. Dit aantal is een stijging van 56 procent ten opzichte van de editie in 2016.

Huiskamer-concept
De verhuizing van Packaging Innovations naar Utrecht gaf de organisatie de kans om een nieuw concept toe te passen, genaamd ‘the new home of packaging’. Het vernieuwde huiskamer-concept zorgde voor meer synergie op de beursvloer. Dit leidde tot een verbeterde ervaring voor de bezoeker, doordat de verschillende type exposanten bij elkaar waren ingedeeld op ‘een kamer’. Het concept zorgde ook voor een extra dimensie op de beursvloer, waarbij met name de met verpakkingsmaterialen aangeklede paspoppen in de ‘walk-in closet’ gezien konden worden als een echte eye-catcher.

Spraakmakers dit jaar waren Mat Bogust, ‘cardboard ninja’ uit Nieuw-Zeeland en Mark van Iterson, directeur Global Heineken Design. Van Iterson sprak tijdens de Pentawards conference: een tweedaags conferentieprogramma dat mede georganiseerd werd vanuit de meest prestigieuze onderscheiding voor innovatief verpakkingsdesign. Bezoekers konden de meest spraakmakende winnaars van afgelopen jaar, uit 2017, op de beursvloer bekijken én hieruit inspiratie opdoen bij de Pentawards expositie.


Fairphone

Op de beursvloer konden bezoekers, naast het bekijken van de winnaars van de Pentawards, stemmen op de innovaties die door de exposanten waren ingestuurd. De verpakkingspublieksprijs van Nederland, de Packaging Innovation award 2018, werd op overtuigende wijze gewonnen door Zero Packaging. Zij wisten een ruime meerderheid van de stemmen te behalen met de Fairphone Innovatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven