Linde lanceert rode elektrische reuzen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Linde lanceert rode elektrische reuzen


Groot , groter, grootst. Linde Material Handling lanceert een nieuwe reeks elektrisch aangedreven heavy-duty vorkheftrucks met laadvermogens van 10 tot 18 ton.

Logistieke ervaring in XXL-formaat; zo betitelde Linde zijn eigen event World of Material handling 2022 dat medio juni werd gehouden in het Duitse Mannheim waar onder meer een nieuw heftruck sturingssysteem werd gelanceerd zonder stuur.

Elektrische krachtpatser

XXL is ook de nieuwe elektrische krachtpatsers die het Duitse bedrijf voor het eerst presenteerde. Rode reuzen in fluistermodus, omschrijft Linde ze. Met laadvermogens van 10, 12, 14, 15, 16 of 18 ton en verschillende laadcentra, zijn de Linde E100 tot E180 trucks een bijzonder interessante optie voor bedrijven die actief zijn in de hout-, staal- en steenindustrie en de drankensector, aldus het bedrijf.

18 ton laadvermogen

Een speciaal aandrijfconcept met vier motoren – twee voor het linker- en twee voor het rechterwiel – zorgt voor de benodigde kracht voor het transporteren van de opmerkelijk zware lasten. Hierdoor kan het krachtigste model, de Linde E180/900 met 18 ton laadvermogen en een lastzwaartepunt van 900 millimeter, binnen slechts tien seconden een rijsnelheid van 20 km/u bereiken, zelfs als deze volledig is beladen.

12 modellen beschikbaar

Er zijn twaalf modellen beschikbaar die allen beschikken over ‘uitstekend’ zicht rondom en zowel uitgerust kunnen worden met loodzuur- of lithium-ion.

De elektrificatie van de grootste vrachtwagenserie betekent dat Linde MH’s volledige portfolio van vorkheftrucks met contragewicht in het laadbereik van 1,4 tot 18 ton nu beschikbaar is met de meest voorkomende soorten energietechnologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven