Ga naar hoofdinhoud

Kartonnen pallets: een revolutie in de logistiek?


Als tiener werkte Nick Geels in het magazijn van tuinmeubelbedrijf Kees Smit in Almelo. “Ik moest vaak met pallets slepen. Dat was erg zwaar en ik kan mij de splinters in het hout nog goed herinneren. Ik dacht: dit moet anders.”

Nick ging op onderzoek uit, deed enkele tests en presenteerde met zijn eigen bedrijfje Revopal de Revopallet: een pallet die bestaat uit gerecycled papier, afbreekbare lijm en enkele nietjes. De pallet weegt zes kilo en is daarmee beduidend lichter dan de houten variant van ruim twintig kilo.

Kees Smit Tuinmeubelen, waar Nick nog altijd werkt, is het eerste bedrijf dat de Revopallets in gebruik heeft genomen. Vanuit het distributiecentrum in Almelo worden de tuinsets op kartonnen pallets klaargezet voor verzending. “Het doel is om uiteindelijk helemaal over te gaan op deze pallets”, reageert logistiek manager Conrad Aalpol van Kees Smit.

Bij Kees Smit worden nu al meer dan duizend Revopallets gebruikt en bedenker Nick is dan ook ‘erg trots’: “De pallet is honderd procent recyclebaar. Een echte revolutie in de logistieke wereld.”

Nieuw warehouse

Kees Smit Tuinmeubelen kondigde in oktober de bouw van een nieuw dc aan. Dit pand van 100.000 vierkante meter zal binnen ongeveer twee jaar verrijzen op het XL Businesspark aan de A35 in Almelo.

De huidige locatie aan de Ambachtstraat gaat in de verhuur of verkoop. Behalve een dc komt er 3.000 vierkante meter aan kantoorruimte, een Experience Center van 7.000 vierkante meter en een winkel van 1.500 vierkante meter voor met name tuinaccessoires.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven